عندما ترتفع درجات الحرارة إلى 30، فأنت تعلم أن الوقت قد حان لتبريد لطيف. لدينا وصفة لأفضل الخوخ محلي الصنع والزبادي اليوناني بالنسبة لك.
To je naša najnovejša obsedenost. Večplastne najboljše domače lučke z breskvami in grškim jogurtom so videti ču-do-vi-to, hkrati pa so takšne tudi po okusu!
المقادير:
- 435 g breskev, olupljenih in narezanih na krhlje
- 66 g rjavega sladkorja
- pol čajne žličke cimeta
- ščepec morske soli
- 340 g grškega jogurta
- 112 g kisle smetane
- 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
تحضير:
Pečico predogrejte na 190 stopinj Celzija. Breskve enakomerno razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Dodajte rjavi sladkor, cimet in sol ter premšajte, da se okusi združijo. Breskve pecite tako dolgo, da postanejo mehke (20 do 25 minut). Ohladite za 15 minut. V večji skledi zmešajte grški jogurt, kislo smetano in vaniljev izvleček. Približno 3/4 mase premestite v posodo, iz katere boste lahko maso nato izlivali. Tej masi dodajte ohlajene breskve in jih s pomočjo mečkalca za krompir, ki bo breskve lepo stisnil, vmešajte v maso. Koščki breskev seveda lahko ostanejo.
2 žlici jogurtove mase prelijite v model za lučke. Temu naj sledijo 4 žlice breskove mase in nato še 4 žlice jogurtove. Nadaljujete, da porabite vso maso. Držala za lučke namestite v sredino modela in model prenesite v zamrzovalnik, kjer naj bo vsaj 2 uri. Za lažje odstranjevanje lučk iz modelov lahko model na hitro “otoplite” s toplo vodo. Pa sladek dober tek!