إذا كنت تبحث عن وصفة بسيطة لصدور الدجاج التي تبدو وكأنها من إعداد ماسترشيف، فهذه هي الوصفة المناسبة لك.
Hrana kot iz najboljše francoske restavracije, priprava pa še nikoli lažja.
Preizkusite ta francoski recept, ki vas bo očaral že na prvi grižljaj. Pripravljen je hitro, meso pa lahko postrežete na primer s kuhanim rižem.
Piščančje prsi v smetanovi omaki
المكونات
- 500 g piščančjih prsi
- ملح فلفل
- 1 بيضة
- دقيق
- زيت
- 1 žlica parmezana
- 20 جرام زبدة
- 1 فص ثوم
- 80 ml belega vina (lahko ga nadomestimo s piščančjo juho)
- 200 ml smetane za kuhanje
- ليمون
- بَقدونس
الاتجاهات
- Piščančje prsi solimo in popramo. Nato jih pomokamo in jih damo v mešanico jajc in parmezana.
- V ponvi segrejemo olje in maslo. Piščančje prsi pražimo na majhnem ognju 7-8 minut na vsaki strani do zlato rjave barve.
- Meso odstranimo, na isti ponvi prepražimo sesekljan česen.
- Zalijemo z belim vinom, smetano za kuhanje, dodamo sesekljan svež peteršilj, solimo, popramo in premešamo.
- Vrnemo meso in dušimo še 10 minut skupaj z rezinami limone.