يعد الطبق الذي نشأ من المطبخ الفرنسي والمعروف باسم كوردون بلو أحد أكثر الأطباق شعبية في العالم. المظهر يوحي بأن التحضير صعب للغاية، في الواقع إنه بسيط للغاية!
Gre za mesno specialiteto, ki na mizi izgleda zelo dekorativno, izdelava pa ni niti zapletena niti draga.
Narejen je iz telečjega ali svinjskega mesa, lahko pa tudi iz piščanca, siru pa običajno dodamo košček šunke, ki mu daje čisto novo dimenzijo okusa.
Čeprav se na prvi pogled zdi nekaj rezerviranega za prestižne restavracije, je že po sestavinah jasno, da lahko to sočno in okusno jed pripravi vsak.
Običajno je v drobtinah, tokrat ga bomo pripravili brez.
Piščančji Cordon Bleu brez cvrtja
المكونات
- 3 piščančjifileji
- rezine šunke
- rezine sira
- 5 žlic belega vina
- olje, sol, poper po potrebi
- par šampinjonov
الاتجاهات
- Piščančji file položimo na prozorno folijo, pokrijemo z drugo folijo in dobro pretolčemo, da meso stanjšamo vsaj za en centimeter.
- Solimo in popramo, na en konec položimo list šunke, nato list sira, nato spet list šunke. Nato trdno zvijmo in zapremo z zobotrebcem.
- Olje segrejemo, nato na vsaki strani pražimo približno 15 minut.
- Šampinjone očistimo in sesekljamo. Ko je meso prepraženo, v isto olje damo šampinjone in jih pražimo približno pet minut, obračamo in začinimo po okusu.
- Nato meso vrnemo v ponev, prelijemo z vinom in dušimo še 20 minut na zmernem ognju.