fbpx

Recept: piščančji Cordon Bleu brez cvrtja

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Jed, ki izvira iz francoske kuhinje, znana kot Cordon Bleu, je ena najbolj priljubljenih na svetu. Izgled nakazuje, da je priprava zelo težka, v resnici je zelo preprosta!

Gre za mesno specialiteto, ki na mizi izgleda zelo dekorativno, izdelava pa ni niti zapletena niti draga.

Narejen je iz telečjega ali svinjskega mesa, lahko pa tudi iz piščanca, siru pa običajno dodamo košček šunke, ki mu daje čisto novo dimenzijo okusa.

Čeprav se na prvi pogled zdi nekaj rezerviranega za prestižne restavracije, je že po sestavinah jasno, da lahko to sočno in okusno jed pripravi vsak.

Običajno je v drobtinah, tokrat ga bomo pripravili brez.

Piščančji Cordon Bleu brez cvrtja

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 3 piščančjifileji
  • rezine šunke
  • rezine sira
  • 5 žlic belega vina
  • olje, sol, poper po potrebi
  • par šampinjonov

Navodila

  1. Piščančji file položimo na prozorno folijo, pokrijemo z drugo folijo in dobro pretolčemo, da meso stanjšamo vsaj za en centimeter.
  2. Solimo in popramo, na en konec položimo list šunke, nato list sira, nato spet list šunke. Nato trdno zvijmo in zapremo z zobotrebcem.
  3. Olje segrejemo, nato na vsaki strani pražimo približno 15 minut.
  4. Šampinjone očistimo in sesekljamo. Ko je meso prepraženo, v isto olje damo šampinjone in jih pražimo približno pet minut, obračamo in začinimo po okusu.
  5. Nato meso vrnemo v ponev, prelijemo z vinom in dušimo še 20 minut na zmernem ognju.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!