fbpx

الوصفة: فطيرة الهليون مع السلق السويسري وجبن الماعز

الصورة: زاراهوم

Pomlad je tu in s tem tudi začetek špargljev, ki so ena izmed prvih pomladnih zelenjav, ki pokukajo na plan. Njihova sezona se začne z aprilom in traja do sredine junija. Jedilnik si lahko popestrite s šparglji saj niso le okusni, ampak tudi zdravi.

Za testo potrebujete sledeče sestavine:

  • 1/2 skodelice moke
  • 1 ملعقة صغيرة ملح
  • 1 صفار بيضة
  • 120 g na kocke narezanega masla
  • 90 g kremnega sira

Za polnilo potrebujete sledeče sestavine

  • 100 g kozjega sira
  • 100 g ricotte ali skute
  • 50 ml smetane
  • 2 بيض
  • 50 g blitve
  • 300 g zelenih špargljev
  • začimbe: sol, muškatni orešček in poper po okusu
  • 40 g opečenih pinjol
  • lupina 1 limone narezane na trakove
  • عصير ليمونة
  • 1 rumenjak in 1 žlica smetane

تحضير الاختبار
Za pripravo tega recepta je treba testo dobro ohladiti. Moko presejete v veliko skledo. Dodajte sol, rumenjak in na kocke narezano maslo in sir. Vse sestavine brez gnetenja dobro zmešajte, da nastane nežna struktura brez grudic. Po potrebi dodajte nekaj kapljic hladne vode. Brez močnega gnetenja oblikujte testo, ga zavijte v folijo za živila in pustite stati v hladilniku eno uro.

Priprava polnila
Očistite in odstranite olesenele dele špargljev in jih 20 sekund kuhajte v slani vodi. Šparglje nato odcedite in posušite. Blitvo operite in odrežite konce njenih pecljev. Na zmernem ognju jih s ščepcem soli in popra rahlo popečete, nato jih pokrijete in rahlo kuhate še 5 minut.

الصورة: Zarahome.com

Četrtine belušev zmešajte z jajci, smetano, muškatnim oreščkom, poprom, limonino lupinico, sokom limone, skuto in rikoto. V kolikor je potrebno rahlo posolite. Mešanica mora imeti kremasto strukturo in ne sme biti tekoča.

Pečico segrejte na 180°

Na pladenj, ki je obložen s pekim papirjem razvijete testo, ki ste ga predhodno vzeli iz hladilnika. Razvaljate ga v željeno obliko vašega pekača. Kremo iz špargljev razporedite po testu, tako da dobite približno 4 do 5 centimetrov debelo obrobo. Nato dodate še blitvo in srednje kose kozjega sira. Rob testa prepognite navznoter, premažite z rumenjakom in postavite v pečico za približno 40 minut oziroma dokler testo ne postane zlato in hrustljavo.

Postrezite z limonino lupinico in praženimi pinjolami. بالعافية.

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.