استضافت قلعة ليوبليانا واحدة من أعظم تجارب الذواقة، والتي قدمت أفضل ما في مشهد التخمير والطهي السلوفيني. في سبع دورات، استمتعت الشركة المختارة بإبداعات مثيرة، ومجموعة فريدة من نكهات البيرة الخاصة وفنان الطبخ إيغور جاغوديك.
مصنع لاشكو للجعة je konec 2014., za uspešen start obeleženja visokega jubileja, 190-letnice, potrdila ugled in sloves z zagonom nove blagovne znamke Laško Special. Z njo je na dotlej dokaj tradicionalni slovenski pivovarski trg začrtala usmeritev, katere rezultat je današnja bogata ponudba piva vseh vrst za vse priložnosti in za vsak okus.
Laško Special namreč ponuja prilagojeno proizvodnjo posebno negovanih vrst piva. Izhodišče je seveda isto kot pri vsakem pivu iz Laškega – že prislovično odlične sestavine. Spremembe so v posameznih tehnoloških fazah, predvsem pa v osebni, dobesedno s podpisom avtorizirani vpletenosti laških pivovarskih strokovnjakov. V želji, da pivo dobi zasluženi status, raziskujejo tradicionalne postopke in ustvarjajo enkratne kombinacije. Po izpiljeni recepturi nato pivo vodijo do polne zrelosti, žareče barve, čvrstega karakterja, plemenitega vonja in okusa. Doslej so ustvarili že 6 uglednih predstavnikov Laško Special.
Že ob zagonu je Laško Special opozoril na dotlej slabo poznano razsežnost piva: usklajenost z jedmi. Med gurmani imajo recepti, v katerih je pivo pomembna sestavina kulinaričnih dobrot, dolgo tradicijo – od golaža, preko mesnih, zelenjavnih in ribjih jedi do sladic. Manj raziskano pa je bilo, kako pravi izbor piva obogati tako okus jedi kot piva, kako se združita na povsem novem nivoju. S specialnimi vrstami piva se povezanost sestavin, jedi in pijače spremeni v brezmejno gastronomsko razvajanje.
Strelec Special je bil večer, namenjen izbrani družbi poznavalcev pristnih okusov. V sedmih hodih so se z vsemi čutili sprehodili po avtorskih jedeh, ustvarjenih iz svežih, lokalnih pridelkov. Vsak krožnik je bil umetnina zase, tisto piko na i pa mu je dajala izbrana vrsta specialnega piva. V jedi in ob njej.
إنفومات:
laskospecial.eu