Blizu Kamnika, na Duplici, bomo našli prijetno picerijo in restavracijo La Cantina. Bližnji prebivalci poznajo zgodovino lokala in vedo, da je zamenjala že veliko lastnikov, ki so zaradi takšnih ali drugačnih razlogov prenehali delati tam. A vendar se je prikazal novi junak, ki se bo spoprijel s tem izzivom. Izza ...
Groharjeva 1, Kamnik
حجر
Blizu Kamnika, na Duplici, bomo našli prijetno picerijo in restavracijo La Cantina. Bližnji prebivalci poznajo zgodovino lokala in vedo, da je zamenjala že veliko lastnikov, ki so zaradi takšnih ali drugačnih razlogov prenehali delati tam. A vendar se je prikazal novi junak, ki se bo spoprijel s tem izzivom. Izza krušne peči se nam posmeji Valentin Slapar, ki ga večina ljudi pozna po vzdevku Tinče. Pod njegovim vodstvom si je La Cantina pridobila sloves ene boljših picerij in mehiških restavracij v okolici. Vendar naj nas njegova mladost ne zavede. Tinče se je že v rani mladosti ukvarjal s kuhanjem, saj izhaja iz prave kuharske družine. V osnovni šoli je pomagal očetu v gostilni na Mengeški koči in na kaj drugega kot na poklic kuharja niti pomislil ni. Gostinski šoli je sledilo delo v mnogih restavracijah po Sloveniji, med drugim tudi v hotelski restavraciji Hotela Radin v Radencih. Po nekajletnem delu v kamniških picerijah je začel z delom v La Cantini, kmalu pa se je odločil celoten posel prevzeti v svoje roke. Delo zahteva ogromno časa in odrekanja, a vendarle ima Tinče z restavracijo in picerijo še ogromno načrtov.