هل تعلم كيف تقطع البصل بدون دموع؟ لا أحد محصن ضد ذرف الدموع أثناء تقشير البصلة وتقطيعها، حتى لو كانت جزرة! ولكن يمكنك بسهولة منع البكاء أثناء القطع. تعلم حيلة بسيطة لمنع التمزق الناتج عن أبخرة الكبريت.
Kako čebulo narezati brez solzenja? Obstaja kar nekaj načinov, a tega preprostega trika gotovo še ne poznate, čeprav bi si ga verjetno želeli že pred časom, saj bi vam prihranil veliko solza. Za solze ob rezanju in lupljenju čebule so sicer krivi žvepleni hlapi, ki se sproščajo, v stiku z očmi pa ustvarijo kislino, ki draži oči (solze tečejo, da izločijo kislino). Njihova koncentracija je odvisna od vrste čebule in močnejši ko je koncentrat, bolj bomo jokali. A kako zaobiti sploh kakršnokoli solzenje, pa naj ”secirate” staro čebulo, ki ima višjo vsebnost plinov, ali mlado, ki je bolj nedolžna?
اقرأ أكثر: ما هي أسرع طريقة لتقشير البطاطس؟
Za lupljenje in rezanje čebule brez solzenja ne potrebujete plavalnih očal, vroče vode, posebne dihalne tehnike, vmes vam ni treba žvižgati, žvečiti, kuhinjske deske namakati v limono, vklapljati ventilatorja, čebule postavljati v zamrzovalnik, jo soliti, noža pomakati v hladno vodo ipd. Vse, kar morate storiti, je, da izrežete korenasti del čebule, to žvepleno ”bombo”, ki jo ”raznese”, ko vanjo zarežete z nožem. Ko boste spoznali, da metoda deluje, čebule ne boste nikoli več rezali po starem.