Ravno prav odmaknjeno od vrveža celovške ulice v ljubljani nas pričaka vegedrom, malce posebna restavracija. v sproščenem ambientu, mešanici slovenske domačnosti in indijskega okrasja, najdemo sodobno kulinarično ponudbo, ki se drži vseh principov zdrave prehrane. kot nam že ime restavracije izdaja, v ...
فودنيكوفا 35
ليوبليانا
Ravno prav odmaknjeno od vrveža Celovške ulice v Ljubljani nas pričaka Vegedrom, malce posebna restavracija. V sproščenem ambientu, mešanici slovenske domačnosti in indijskega okrasja, najdemo sodobno kulinarično ponudbo, ki se drži vseh principov zdrave prehrane. Kot nam že ime restavracije izdaja, v Vegedromu ne bomo našli mesa. Vse sestavine namreč pozorno izbirata lastnica Tanja Ukmar in strokovnjakinja za biovegansko prehrano Mateja Tea Dereani, avtorica prve slovenske veganske kuharske knjige. Za pripravo jedi poskrbijo indijski in domači kuharji, ponudijo pa nam različne prigrizke, juhe, rižote, sejtan (pšenično meso), tofu, zelenjavo iz voka, žitarice in stročnice ter različne indijske jedi, ki jih pripravljajo v tandoorju, tradicionalni indijski peči. Solato si izberemo v solatnem baru, ker pa obrok ni popoln brez sladkega zaključka, si z veseljem privoščimo še slastno bio sladico. Pri izbiri jedi se lahko prepustimo vsakodnevni ponudbi vegetarijanskega ali indijskega kosila, na voljo pa nam je tudi jedilni list, ki bo za naročilo navdušil tudi najbolj zahtevne veganske zdravojedce, da ne bodo ostali lačnih ust. V Vegedromu nam namreč ponudijo tudi bio-veganske jedi, ki ne vsebujejo razhudnikov (krompir, paprika, paradižnik, jajčevci), pripravljene pa so iz ekološko pridelanih sestavin. Tudi pri pijačah se v Vegedromu držijo enakih principov, zato tako pri toplih napitkih kot pri pripravi hrane uporabljajo vodo, prečiščeno po postopku pov – ratne osmoze, za žejne pa poskrbijo s pestro izbiro sveže stisnjenih sokov ter sokov brez sladkorja, bio napitkov ter čajev.