fbpx

Word as Image: domiselne vizualizacije besed

Word as Images

''Word as Image'' je zbirka digitalnih vizualizacij besed newyorškega oblikovalca Ji Leeja. Ljubezen do igranja z besedami je Lee odkril pred 20 leti na urah tipografije na umetniški šoli, in od takrat sta nerazdružljiva.

”Word as Image” je vizualna igra s pomeni besed. ”Ko smo bili otroci, so bile črke za nas kot zabavne igrače,” razlaga Ji Lee. ”Barvali smo jih v pobarvankah in poplesavali ter peli z liki na televiziji, ko smo se z njimi učili posamezne črke. Kmalu so se črke spremenile v besede, besede v stavke in povedi in povedi v misli. V tem času smo se nehali igrati z njimi.”

اقرأ أكثر: حقائق مذهلة عن العين البشرية

A plamen do črk pri Leeju ni nikoli zares ugasnil, kar izpričuje njegova serija ”Word as Image”, v kateri vizualizira pomene različnih besed. K temu ali vsaj k takemu razmišljanju na svojih urah tipografije spodbuja tudi študente, saj želi, da v črkah vidijo več kot le njihovo praktično uporabnost.

معلومات اكثر

المزيد عن المؤلف:
pleaseenjoy.com

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.