レモンティラミスは、繊細な味わいと柔らかな食感でゲストを魅了する絶品デザートです。春のデザートやロマンチックなブランチなどに最適です。
Čeprav limonin tiramisu ni ravno najbolj enostaven za pripravo, bo naš trud poplačan že ob prvi žlički fantastičnega deserta, ki prevzame z božanskim okusom in prikupnim izgledom.
Recept za limonin tiramisu:
原材料:
- 4 žlice belega ruma
- svež sok 2 limon
- 粉砂糖 大さじ5
- paket baby piškotov
- マスカルポーネチーズ 500g
- 大きな卵 2個
- 500 ml sladke stepene smetane
- sveže nastrgana lupinica 1 limone
- sveže jagode (za dekoracijo)
準備:
V skledi zmešamo limonin sok in rum, dodamo 2 žlici sladkorja v prahu in mešamo, dokler se ne stopi. Po želji lahko dodamo še nekaj žlic vode. Postavimo na stran. Beljake stepemo do trdega. Enako storimo s sladko smetano. V skledo stresemo preostali sladkor, sir mascarpone, rumenjake in limonino lupinico in dobro premešamo. Nato v zmes previdno vmešamo še smetano in beljake. Baby piškote namočimo v zmes z limoninim sokom in s polovico obložimo lične servirne kozarce oziroma stekleno posodo. Čez piškote polijemo polovico kremaste mešanice in nadaljujemo z še eno plastjo namočenih piškotov. Zaključimo s plastjo kreme in položimo v hladilnik za vsaj 8 ur. Ohlajen limonin tiramisu potresemo s svežimi jagodami in uživamo.
詳しくは:
www.thewickednoodle.com