Karijev prah, kot ga poznamo, naj bi po nekaterih izročilih izumili Angleži, ki so želeli ujeti okus indijske kuhinje, brez da bi za vsako jed posebej drobili, izbirali, pražili in mešali začimbe. In kar je še bolj nenavadno: večina karijevih prahov sploh ne vsebuje karijevih listov.
Iz Indije v ...
料理の
材料: 米 1 dcl、ラディッキオ 小 1 個、カレー粉 小スプーン 1 杯、塩コショウ ひとつまみ、ネギ 5 dkg、ニンニク 1 片、白ワイン 1 dcl、オリーブオイル 大スプーン 1 杯、パルメザン チーズ 3 dkg、スープ 3 dcl ...
SESTAVINE:16 dkg očiščenih škampovihrepkov16 dkg prekajenega sira8 vejic svežega rožmarina10 dkg sveže rukolePRIPRAVA:Očiščene škampove repke in navečje kocke narezan prekajen sirizmenoma nabodemo ...
Ni lepšega kot zelena polja, na katerih se do drugega metra visoko dviguje koruza. Najbrž smo mlade plodove "rabutali" vsi, ki smo mladost preživljali na podeželju.
Koruzni storž za poletni piknik
Morda pri nas ne toliko priljubljena pečena koruza je v Združenih državah Amerike pravi ...
SESTAVINE:200g sladke koruze v zrnju50g masla50g koruznega zdroba30g ostre pšenične moke250g pasirane skute2 celi jajci1 žlica olivnega olja1 žlica kisle smetane, solPRIPRAVA:Iz masla, moke, skute, kislesmetane, ...
Prva stvar, ki nas pri bananah lahko preseneti, je recimo to, da so užitne v celoti, čeprav jih v zahodnem svetu običajno olupimo. V azijskih deželah po navadi uživajo tudi olupek, pri čemer banane najpogosteje kuhajo. 90 odstotkov pridelanih banan je takih, kot jih poznamo – rumenih. Preostalih 10 odstotkov pa ...
中熟バナナ 4本(正しく曲がったもの) バター 40 g 花の蜂蜜 大さじ 2 卵白 2 個 テーブルデンプン 20 g シナモンとレモンカルダモンジュース ひとつまみ バターの半分を溶かし、皮をむいたバナナを手早く揚げます。の上...
Kapre imajo nenavaden okus: oster, močan, rahlo pikanten, slan in s svojevrstno aromo. Najpogosteje se srečamo s kaprami, vloženimi v kisu, balzamičnem kisu, olju ali soli in slanici (enako velja tudi za plodove). Kljub temu da jih doma redko uporabljamo, so nepogrešljiva sestavina mediteranske ...
材料: 幅広のほうれん草麺 600 g ケッパー 大さじ 1 スモークサーモン 100 g アーティチョークのハツ 50 g クローブ 50 g にんにく、塩、コショウ バター 10 g 白ワイン 1 dl スープベース 2 dl 準備: 幅広のほうれん草麺...
Z višnjami se najbrž srečujemo pogosteje, kot si mislimo. Poleg tega, da se njihov sirup dodaja različnim sladicam in marmeladam, je tudi sestavni del mnogih pijač in likerjev. Posušene višnje pogosto srečamo v različnih energijskih tablicah ali müslijih, lahko jih jemo tudi kot ...
材料: スイートクリーム 0.5 l マスカルポーネ 0.15 kg 砂糖 大さじ 4 ゼラチン バニラスティック 5 枚 アマレナチェリー 0.3 kg 準備: スイートクリームを沸騰させ、砂糖大さじ 4 を加えます。板ゼラチンを冷水でふやかして…