Prehranjevalne navade se v različnih kulturah skozi čas spreminjajo. Nekatere jedi, ki jih poznamo kot tradicionalne, se ohranijo iz roda v rod, medtem ko druge sčasoma utonejo v pozabo.
Številne jedi iz preteklosti dokazujejo, da smo ljudje pri delu v kuhinji od nekdaj bili zelo kreativni. Katerih 7 nenavadnih vrst hrane, ki v najrazličnejših oblikah združujejo široko paleto okusov, so ljudje nekoč še posebej oboževali?
1. Brusnične sveče
Podjetje Hellman’s, ki je poznano predvsem po svoji majonezi, je v 60. letih prejšnjega stoletja presenetilo z oglasom, v katerem predstavljajo solato z brusničnimi svečami.
2. Solata iz želeja
Ljudje so se v preteklosti prehranjevali s solatami iz želeja, ki jih je ponavadi krasilo meso, zelenjava ali sadje.
3. Zamrznjen sir
Solata z zamrznjenim sirom, obložena z brokolijem, izgleda vse prej kot slastno.
4. Banane s šunko in holandsko omako
Holandska omaka sestoji iz masla in rumenjakov. Uporablja se kot dodatek poširani zelenjavi, solati, ribam, ljudje pa so jo nekoč oboževali v kombinaciji z bananami in šunko.
5. Hamburgerji iz pločevinke
Priprava konzerviranih hamburgerjev je resda preprosta, a zato obstaja veliko dvomov o njihovi kakovosti. Verjetno se prav iz tega razloga niso obdržali.
6. Ananas s klobasami in korenjem
Če se boste odločili, da boste to jed bližnjim pripravili na družinski večerji, boste prav gotovo poželi veliko začudenih pogledov.
7. Želatina s korenjem
Želatina s korenjem je nenavadna že sama po sebi, ob dodatku datljev pa je videti še nekoliko bolj posebno.