FBピクセル

Ancora

Čeprav jih je kot gob po dežju in se skoraj vsak mesec odpre kakšna nova, pa o klasičnih picerijah že dolgo ne moremo več govoriti. Pravzaprav je težko najti restavracijo, ki ne bi vsaj malo "dišala" po piceriji. Vendar je Ancora, ki je zrasla na zapuščini nekdanjega mariboskega Novega sveta, dokaj ...

基本情報
住所
Ancora
Jurčičeva ulica 7
マリボル
繋がり
スケジュール
od ponedeljka do četrtka od 9. do 24. ure, ob petkih od 9. do 1. ure, ob sobotah od 10. do 1. ure, ob nedeljah od 10.30 do 22.30
コンタクト
(02) 250 20 33

Čeprav jih je kot gob po dežju in se skoraj vsak mesec odpre kakšna nova, pa o klasičnih picerijah že dolgo ne moremo več govoriti. Pravzaprav je težko najti restavracijo, ki ne bi vsaj malo “dišala” po piceriji. Vendar je Ancora, ki je zrasla na zapuščini nekdanjega mariboskega Novega sveta, dokaj uspešno nadaljevala tradicijo in zraven prinesla še nekaj svežega. O čem govorimo? O mešanici tipične italijanske kuhinje (testenine & co.) s pridihom Dalmacije. Novi svet je namreč slovel kot dobra ribja restavracija in tudi v Ancori najdemo kar nekaj morskih jedi. Lignji na tisoč in en način, girice, orada, brancin, postrv, sipina črna rižota, hobotnica v solati in ribja juha zavzemajo resda samo eno stran in pol na sicer desetstranskem jedilnem listu, pa vendar. Bo že držalo, da so majhne stvari tiste, ki dandanes naredijo razliko. Levji delež jedilnika zavzemajo seveda pice, razne testenine in solate. Izbira je kljub temu pestra, imajo menije za najmlajše in tudi vegetarijanci bodo našli kaj zase. Ambient je dokaj posrečen in prijeten, čeprav že neštetokrat viden. Glede na lokacijo strogega središča mesta je Ancora ena redkih izjem, kjer nam ponudijo nekaj konkretnega in okusnega za pod zob tudi v poznih večernih urah. Dodajmo k temu še denarnici prijazne cene in z izbiro bomo težko zgrešili. Če le nismo preveč petični …

Previous
ガスト

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。