FBピクセル

Aranžirajte hrano kot Michelinov chef

Dekorirajte hrano kot Michelinov chef!

Michelinova zvezdica je za gurmane to, kar je za ljubitelje ročnih ur Rolex. A restavracije, ki so nosilke Michelinovih zvezdic so običajno drage in le redko kdo si tam lahko privošči mizo. Vsi tisti, ki ste že jedli v taki restavraciji veste, da tista hrana ne zadovolji samo dveh ampak tri čutila. Poleg vonja in okusa tudi vid, saj nam postrežejo prave umetnine na krožnikih, ki služijo kot platna. Bi radi tudi vi aranžirali hrano kot Michelinov chef? Potem ne odhajajte nikamor.

Nekateri kuharji trdijo, da je priprava jedi in aranžiranje intelektualna lastnina. Zato je v nekaterih restavracijah fotografiranje hrane tudi že prepovedano. Ni čudnega, ko pa so aranžmaji iz hrane prave umetnine in vas je gotovo že kdaj zamikalo, da bi tudi sami na podoben način dekorirali krožnik. A če ste kdaj skušali ustvariti kakšno kulinarično kreacijo, potem veste, da je definitivno težje kot izgleda. K sreči nam je na pomoč priskočila Tracey Torres, ki je nekoč delala v restavraciji Cafe Boulud in z nami podelila kratka navodila, kako dekorirati krožnik kot Michelinov chef, to pa je storila na primeru svinjskega kotleta, česnove klobase, polente in druge priloge.

続きを読む: レシピ: カルダモン入りホットチョコレート - Gorenje & シェフ Bine Volčič

Po besedah Torresa je osnovno Michelin pravilo, da gostu pokažemo vse kar smo pripravili. Pri tem pa se je treba igrati s teksturo, barvami in načinom priprave. Predpostavljamo (glede na to, da želite dekorirati hrano kot Michelino chef), da se znate obrniti v kuhinji, zato bomo pri navodili pripravo hrane preskočili. Ko Torres razporeja hrano po krožniku upošteva fotografsko kompozicijo (pravilo tretjin), a več o tem v nadaljevanju, kjer bomo posamezne korake dopolnili s slikovnim gradivom.

1. korak: razporedite pripravljeno hrano predse

ステップ1
ステップ1

Ocenite kaj gre skupaj oz. kaj se dopolnjuje. Pri tem upoštevajte barvo, teksturo, okus,…

2. korak: okoli vsake vrste hrane pustite prostor

ステップ2
ステップ2

Ta prazen prostor boste namreč kasneje zapolnili z drugo vrsto hrane. Če si pustite to svobodo boste kasneje lažje našli kaj in koliko se najbolje poda k določeni hrani.

3. korak: razrežite meso ter pokažite njegovo skorjo in notranjost

ステップ3
ステップ3

To doda na barvitosti obroka, poleg tega pa je tak obrok tudi lažje jesti, saj imate ravno prav velike grižljaje že predpripravljene.

4. korak: postopno dodajajte drugo hrano

ステップ4
ステップ4

Poiščite najboljše pare hrane, da se bodo ti ujemali slogovno in v okusu (za to se morate na hrano malce bolje spoznati).

5. korak: zapolnite belino z barvo

5. korak
5. korak

Ko ste enkrat na krožnik spravili vse glavne sestavine in jih ”poparčkali”, je čas, da zapolnite bele vrzeli. Z nekaj občutka za estetiko ne morete zgrešiti.

6. korak: dodajte omako

6. korak
6. korak

Ni obroka brez omake, sploh pa ne tistega, ki ga pripravi Michelinov chef. Dodajte jo z občutkom, za dodano sočnosti in nadgradnjo izgleda. Voilà!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。