リュブリャナの旧市街にはアトリウムがあります。レストランの料理は非常に多様で、彼らの専門と特技はサチとペカの下での料理の調理です。これはバルカン半島で最も古く健康的な調理方法です。ペカの下では、ラム、キッド、子牛肉、おいしい...
Gornji trg 4
リュブリャナ
V staremmestnemjedru Ljubljane najdemo AtriumNo. IV. Kulinarična ponudba restavracije je zelo raznovrstna, njihova posebnost in specialiteta pa je priprava jedi pod sačem in peko. To je najstarejši in najbolj zdrav način priprave hrane na Balkanskem polotoku. Izpod peke pripravljajo jagenjčka, kozlička, teletino in slastno hobotnico. Vse to pripravljajo večinoma v največjem prostoru za goste, kjer se nahaja odprt kamin. Tam lahko obiskovalci ob prijetnem ognju in vonju po drvih opazujejo, kako kuharski mojster pripravlja peko. Ponujajo tudi lahkomediteransko hrano, kot so rižote, testenine, ribe (brancin, tuna, škampi, romb, zobatec, …) in meso na različne načine. Pri pripravi hrane dajejo poudarek na oljčnem olju, vinu, balzamičnem kisu, francoskem konjaku in svežih mediteranskih zeliščih. Poleg goveje in juhe z jurčki si lahko želodec pogrejemo z odlično begovo čorbo, bosanskim loncem, brodetomin istrskimkotloms tartufi. Za sladek konec si lahko privoščimo dobro sladico. Seveda niso pozabili niti na žlahtno kapljico, izbiramo lahkomed vini in peninami znanih slovenskih vinarjev. Ljubitelji mehurčkov si lahko privoščijo Simčičev medot, Kristančičev puro-rose, Isteničeva prestige brut inmichelle, Simončičeve zlato semiško, kraško penino in vsem dobro znano srebrno radgonsko penino. Poskusimo lahko tudi vina slovenskih vinarjev, kot so Stojan Ščurek, Edi Simčič, Dušan Kristančič, Kristančič Movia, Aljoša Jankovič, Tomaž Prinčič, Branko inVastja Čotar, vina iz Vipave, Jože Kupljen, Danilo Steyer, Franc Martinčič in Šturm.