FBピクセル

Bistra

med mostišČarji in kartuzijanci z vrhnike na verd ni daleč, niti ne na prej do bistre, kjer je bil nekoč samostan, pozneje predelan v graščino. danes ima v delu kompleksa prostore tehniški muzej slovenije z znamenitimi titovimi avtomobili, zraven pa stoji stavba, kjer je bila nekoč kartuzija. tu je ...

基本情報
住所
Bistra

Bistra
繋がり
スケジュール
od torka do sobote od 9. do 22. ure, nedelje in prazniki od 11. do 17. ure (januar, februar) ali od 10. do 19. ure (ostali meseci), ob ponedeljkih zaprto
コンタクト
(01) 750 57 42

MED MOSTIŠČARJI IN KARTUZIJANCI

Z Vrhnike na Verd ni daleč, niti ne na prej do Bistre, kjer je bil nekoč samostan, pozneje predelan v graščino. Danes ima v delu kompleksa prostore Tehniški muzej Slovenije z znamenitimi Titovimi avtomobili, zraven pa stoji stavba, kjer je bila nekoč kartuzija. Tu je obnovljena in na novo odprta Gostilna Bistra. Skozi notranjo opremo dihajo stoletja in prostor navdajajo z občutkom prijetne domačnosti. Strežejo različne jedi od testenin in zrezkov, jedi z žara, do rib in zelenjavnih jedi. Posebno mesto imajo divjačinske specialitete in žrebičkovi stejki, k čemur se odlično poda jurčkova omaka in slastni sirovi štruklji. Za poobedek se prileže sezonska kostanjeva torta in morda kozarček mošta. Vendar pa se tista prava poslastica obeta že v kratkem. Kulinarični mojster Matjaž Podberšek namreč pripravlja ponudbo jedi, s kakršnimi so se nekoč prehranjevali ljubljanski mostiščarji in pozneje bistriški menihi. Mostiščarska kuhinja je osredotočena predvsem na divjačino, raznovrstne okusne gobe, kartuzijanska pa na jedi iz peči, zlasti sladkovodne ribe in veliko zelenjave. Gostilna Bistra organizira tudi poroke in pojedine za večje zaključene družbe. Ob nedeljah je priporočljiva rezervacija.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。