スフレという言葉を聞くと、いつもよだれが出てきます。今回はズッキーニとフェタチーズを使った特別なスフレのレシピをご紹介します。
原料
• 1 velika bučka
• 150 g sira feta
• 150 ml smetane za stepanje
• 50 g skute
• 卵 2個
• sol in poper
• 200 g rezin pršuta
• 2 desertni žlici olivnega olja
• vodna kreša
準備
1. Pečico segrejte na 175°C.
2. Naribajte bučko, jo posolite in jo pustite stati približno 10 minut. Nato iztisnite odvečno tekočino.
3. Z mešalnikom zmešajte sir, smetano za stepanje, skuto in jajca. Dodajte naribano bučko in začinite s poprom ter po želji dodajte malo soli (sir je že slan). Razdelite v štiri nameščene pekače, primerne za peko v pečici.
4. Posode postavite v vodno kopel in pecite v pečici približno 40 minut. Postrezite z vodno krešo in pršutom.
![Zahvaljujoč Boschevim trinivojskim izvlečnim vodilom se lahko pekači in rešetke na treh nivojih izvlečejo iz pečice. Brez nagibanja, saj so vodila popolnoma stabilno vpeta v stene pečice. Foto: Bosch](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2014/01/HEZ368301_1-e1396533615284-660x445.jpg)
Brez nagibanja, saj so vodila popolnoma stabilno vpeta v stene pečice. Foto: Bosch
アドバイス
Feto lahko zamenjate z drugačnim sirom, na primer s sirom Chèvre. Sufle lahko postrežete z odlično solato.