FBピクセル

ちょっと違うクリスマスディナー:思い出に残るクリスマスディナーのレシピ

クリスマスディナーももうすぐです!クリスマスディナーに何を準備すればよいかわからない場合は、私たちのレシピを参考にして、思い出に残るちょっと変わったクリスマスディナーを作りましょう。

Božična večerja je ena izmed najpomembnejših, če ne kar najpomembnejša večerja v letu. Takrat se pri praznično okrašeni mizi zbere celotna družina. Poskrbimo za njeno čarobnost in tako letos pripravimo drugačno božično večerjo。彼らはここにいます recepti za božično večerjo, ki si jo boste zares zapomnili!

ちょっと違うクリスマスディナー:思い出に残るクリスマスディナーのレシピ

Pijača večera: aperol spritz z rdečo pomarančo

Aperol spritz z rdečo pomarančo
Aperol spritz z rdečo pomarančo

Naj poletna pijača dobi nekaj zimskega pridiha z dodatkom soka rdeče pomaranče.

Sestavine (za 1 kozarec)

  • 60 ml pomarančnega soka
  • 15 ml aperola
  • スパークリングワイン
  • lupinica rdeče pomaranče za okras

準備
Mešalnik koktajlov napolnite z ledom. Dodajte sok pomaranče in aperol ter mešajte 1 minuto. Nalijte v kozarec in prilijte penino. Okrasite z lupinico pomaranče.

Predjed: krostini s hruško in granatnim jabolkom

Krostini s hruško in granatnim jabolkom
Krostini s hruško in granatnim jabolkom

Crostini s hruško in granatnim jabolkom so odlična predjed, ki bo zadovoljila vaše brbončice.

原料

  • bageta, 6 rezin
  • オリーブオイル
  • 2 veliki hruški (olupljeni in na drobno narezani)
  • バター 大さじ1
  • ½ žlice cimeta
  • 60 ml javorjevega sirupa
  • ½ žlice balzamičnega kisa
  • 160 g granatnega jabolka (sadeža)
  • 160 g kremnega sira (lahko tudi z okusom cimeta)

準備
Rezine bagete polijte z olivnim oljem. Nato jih premažite s kremnim sirom. Pustite jih stati. V ponvi stopite maslo, ki mu dodajte hruške, cimet in javorjev sirup. Sestavine mešajte nad ognjem tako dolgo, da nastane kremasta dišeča zmes. Vanjo nato dodajte balzamični kis in granatno jabolko. Sadno maso položite na vsako rezino kruha. Postrezite takoj.

Glavna jed: piščanec v vinski omaki iz belega vina (coq au vin)

Piščanec v vinski omaki iz belega vina (coq au vin)
Piščanec v vinski omaki iz belega vina (coq au vin)

Piščanca lahko pripravite tudi v omaki iz belega vina, ki je prav tako odlična kot tradiconalna omaka iz rdečega.
原料

  • 8 kosov piščanca (prsi in krače)
  • sol in sveže mlet poper
  • バター 大さじ2
  • 4 rezine slanine, narezane na koščke
  • 1 večja sladka čebula, narezana na koščke
  • にんにく 3片(みじん切り)
  • 500 gramov šampinjonov, narezanih
  • 2 skodelici suhega belega vina
  • マスタード 大さじ1
  • ½ skodelice smetane za kuhanje
  • ¼ skodelice nasekljanega svežega peteršilja

準備
Piščanca natrite s soljo in poprom. V večji ponvi pri srednje močnem ognju raztopite maslo. Dodajte piščanca in ga pecite, da dobro porjavi (približno 4 minute na vsaki strani). Piščanca vzemite iz ponve in postavite na stran. V ponev dajte slanino in pecite približno 3 minute. Dodajte čebulo in na hitro popražite, da postekleni (5 minut). Dodajte česen in gobe ter pražite, da se gobe zmehčajo, 5 do 6 minut. Dodajte piščanca, prelijte z vinom, vmešajte gorčico in pustite, da začne vreti. Ponev pokrijte in pustite vreti 15 do 20 minut oziroma da je piščanec skoraj popolnoma kuhan. Odkrijte ponev in dodajte smetano. Mešajte, da se omaka zgosti in da se piščanec skuha do konca, 8 do 10 minut. Okrasite s peteršiljem in takoj postrezite.

Priloga: pečen sladki krompir s hruškami in čebulo

Pečen sladki krompir s hruškami in čebulo
Pečen sladki krompir s hruškami in čebulo

Pripravite pečene hruške z zelenjavo za sladko-slano prilogo.

原料

  • 2 hruški, narezani na krhlje
  • 2 manjši rdeči čebuli, narezani na krhlje
  • 2 manjša sladka krompirja, narezana na centimeter debele polmesece
  • 6 vejic timijana (+ nekaj vejic za okrasitev)
  • 3 jedilne žlice olivnega olja
  • コショウ

準備
Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Na večji pekač dajte hruške, čebulo, sladek krompir in timijan. Prelijte z olivnim oljem in potresite z 1 čajno žličko soli in 1 čajno žličko popra. Pecite do zlato rjave barve (da so sestavine mehke) oziroma nekje od 35 do 45 minut. Okrasite z dodatnim timijanom (po želji).

Sladica: lahek limonin cheesecake brez peke

Lahek limonin cheesecake brez peke
Lahek limonin cheesecake brez peke

To preprosto kremasto sladico naredite z minimalno napora, poleg tega pa vas bo prijetno osvežila!
原料

  • 110 g piškotov
  • バター 50g
  • 25 g rjavega sladkorja
  • 350 g sira mascarpone
  • 粉砂糖 75g
  • レモン 1 個の皮
  • sok 2 ali 3 limon (potrebujemo nekje 90 ml)

準備
Najprej naredimo osnovo za cheesecake in zdrobimo piškote (lahko v vreči z valjarjem ali pa v multipraktiku). Na vročini stopimo maslo in mu takoj, ko ga vzamemo s štedilnika, primešamo rjavi sladkor in piškotne drobtine. V pekač damo papir za peko, nato piškotno testo razporedimo po pekaču in ga dobro pritisnemo k dnu. Postavimo v hladilnik. Skupaj zmešamo mascarpone, sladkor v prahu, limonino lupinico in sok limon ter mešamo tako dolgo, da dobimo gladko in kremno maso. To namažemo po piškotnem testu in damo v hladilnik za nekaj ur. Pa sladek dober tek!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。