あなたが見ているのは雨粒ではありません、あなたが見ているのはゼロカロリーのケーキです。しずくのようなこのケーキは日本発祥で、「水信玄餅」と呼ばれています。この透明なデザートは、ミネラルウォーターと海藻からのゲル化剤である寒天(ゼラチンのベジタリアン代替品)から作られています。
Kot otroci smo dežnim kapljicam nastavljali jezik, Japonci pa so iz kapljice naredili sladico. Če bi deževale torte, bi se še tako pritoževali nad deževnim vremenom? No, v resnici ne gre za dežne kaplje, ampak prefinjeno brezkalorično sladico, ki originalno nosi naziv Mizu Shingen Mochi.
続きを読む: Recept: torta nutella iz le treh sestavin, vredna greha!
Za ”kapljičasto” ケーキ Mizu Shingen Mochi je značilno, da ohranja svojo obliko, a ima še vedno teksturo vode. Je zelo krhka in delikatna sladica, obogatena z začimbami, sojo ali sladkornim sirupom. Torta se sicer po okusu kaj dosti ne razlikuje od vode, a stavi predvsem na občutek v ustih, ko kot živo srebro drsi po jeziku.
Mizu Shingen Mochi je verjetno edina torta, ki si jo lahko privoščite povsem brez slabe vesti. Lahko jo pripravite tudi sami (kako, si oglejte v videoposnetku), če se vam ne ljubi, pa si lahko namesto tega privoščite nekaj požirkov vode, kar je praktično ena in ista stvar. Hude razlike v (ne)okusu namreč ne boste zaznali. Torta po cca 30 minutah ”razpade”, tako da ostajala zagotovo ne bo.
Recept za torto, ki je videti kot dežna kaplja:
詳しくは:
raindropcake.com