メーデーの休暇中にすでに海を「味わった」かもしれない人は、おそらくおいしい地中海料理を覚えているでしょう。 5月に開催された今年のCITY CHEFクッキングアカデミーでは、カヴァルのマスターシェフたちとスパークリングワインとエビ、スズキなどを飲みながら夏の準備をしました。
Tisti, ki smo med prvomajskim oddihom morda že “okusili” morje, smo se najverjetneje spomnili na okusno mediteransko hrano. S Kavalovimi kuharskimi mojstri smo se na tokratni majski CITY CHEF クッキングアカデミー pripravljali na poletje ob kozarcu penine in škampih, brancinovim tartarjem, dodali pa smo še tartufe in šparglje; za konec seveda smo se sladkali s panacotto s tartufi ter s črnim in belim moussom s kombinacijo sadja. J & B vinoteka je poskrbela za vino in tartufe Zigante. Pridružila pa sta se tudi dva vrhunska kuharska mojstra iz Kvarnerja: Robert Kličkovič iz restavracije Kukuriku v Kastvu, in Deniz Zembo, lastnik restavracije Le Mandrać (Volosko, Opatija). Za razvajanje naših brbončic smo lahko poskusili še žlahtno vinsko kapljico iz Vrbnika na otoku Krku. Ideje, druženje in recepte lahko poiščemo tudi na www.facebook.com/CityChef.