ケトダイエットを行っている場合、または食事から炭水化物を排除している場合は、これらのレシピのいずれかを準備する必要があります。炭水化物を控えている人のためのおいしい朝食4選です。
Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu, zato je prav, da vsebuje živila, ki bodo okrepila telo in delovanje možganov. Četudi mnogi nutricionisti svetujejo, da bi za zajtrk morali jesti ogljikove hidrate, je izbira, ali se jim boste izognili ali pa tudi ne, na koncu še vedno vaša. In tovrstno pripravljanje hrane lahko postane nočna mora, saj je težje najti recepte za jedi, ki so okusne in predvsem hranljive. Vendar ni nemogoče – poiščite zamenjavo za določena živila in tako naredite nekatere prilagoditve.
Na spodnjem seznamu boste našli sladke in slane zajtrke, ki so preprosti in okusni. To so 4 slastni zajtrki za tiste, ki se izogibate ogljikovim hidratom.
3 vrste jajčnih mafinov
Osnovne sestavine
- 卵 4個
- sol (količina po okusu)
- poper (po okusu)
Sestavine za jajčne mafine s špinačo in parmezanom
- ½ žlice česna v prahu
- ½ bazilike (sušene)
- 2 skodelici špinače (narezane)
- 2 ščepca parmezana
Sestavine za jajčne mafine z brokolijem in sirom
- ½ žlice timijana (sušen)
- ½ žlice česna v prahu
- ⅔ skodelice sira po okusu
- 2 cveta brokolija
Sestavine za jajčne mafine s slanino in sirom
- ½ žlice česna v prahu
- ½ čebule v prahu
- ½ žlice gorčice
- ⅔ skodelice sira
- ¾ slanine
Priprava 3 vrst jajčnih mafinov
Jajca zmešajte z začimbami in maso razdelite na tri dele. Pri vsakem jajčnem mafinu posebej sestavine združite z jajci in jih dobro premešajte. Vlijte v pekač za mafine in pecite 15 minut na 200 stopinj Celzija.
Žepek z mocarelo in slanino
原料
- 85 g skodelice mocarele
- 33 g skodelice mandljeve moke
- 卵 2個
- 28 g žlici masla stopljenega)
- 48 g slanine (kuhane rezine)
準備
Skuhajte slanino, nato pa jo popecite na vodi. Slanina bo spustila maščobo, na kateri jo boste kasneje zapekli, da dobi zlato barvo, zato ne dodajajte olja ali masla. Slanino prestavite v krožnik in jo narežite na kocke. V ponvi, v kateri ste pekli slanino, pripravite jajca. V posodi jih zmešajte, nato jih vlijte v ponev in nenehno mešajte. Jajca prestavite v krožnik s slanino.
Lotite se priprave testa, in sicer stopite mocarelo ter jo dodate v posodo z mandljevo moko. Sestavini mešajte tako dolgo, da nastane masa, ki jo lahko razvaljate. Na sredino testa položite jajca in slanino ter testo zložite v pravokotnik (kot pri pripravi zavitka). Pecite v pečici 20 minut na 200 stopinj Celzija.
Palačinke s kokosovo moko
原料
- 卵 4個
- ココナッツオイル 大さじ1
- ¼ skodelice mandljevega mleka ali vode
- ¼ skodelice kokosove kreme
- ⅓ žlice vaniljev izvleček
- 2 žlici kokosove moke
- 1 žlica mandljeve moke
準備
V mešalniku zmešajte sestavine, ki jih dodajte po tem vrstnem redu: jajca, kokosovo olje, mandljevo mleko, kokosova krema, vaniljev izvleček, kokosova moka in mandljeva moka. Mešajte dokler, ne izginejo mehurčki. Maso pustite počivati 10 minut, da kokosova moka vpije sestavine.
V naoljeno ponev vlijte ¼ skodelice mase za palačinke. Ko se začne peči, jo zelo previdno obrnite na drugo stran, ker se lahko pretrga zaradi odsotnosti glutena. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite mase. Tople palačinke postrezite z najljubšimi namazi in dodatki.
“Strata” z borovnicami in cimetom
原料
- 卵 6個
- 2 žlici masla (stopljenega)
- 1 žlica vanilje
- ½ skodelice borovnic
- ½ skodelice cimeta
- ココナッツオイル 大さじ1
準備
Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. V litoželezni ponvi ali pekaču segrejte olje na srednji temperaturi kuhalne plošče. V manjši posodi združite jajca, maslo, cimet, vaniljev izvleček in jih mešajte dve minuti z ročno metlico za stepanje. Maso vlijte v ponev/pekač in jo pustite dve minut na kuhalni plošči, da se pri dnu zapeče. Nežno posujte borovnice po masi in litoželezno posodo prestavite v pečico. Strato pecite 20 minut. Pred postrežbo naj se malo ohladi.