キッチンタオルはほぼすべての家庭にありますが、このツールがどれほど危険なツールであるかを知っている人はおそらくほとんどいません。
Kuhinjska krpa je še kako koristno pomagalo pri kuhinjskih opravilih, a kot se je izkazalo v eni raziskavi, je ta pripomoček pravi “serijski morilec”.
科学者 univerze na Mavriciju so preizkusili 100 kuhinjskih krp, ki so bile v uporabi mesec dni, ugotovili pa so, da je na tretjini analiziranih krp bila prisotna bakterija E. coli, še posebno v tistih domovih, kjer se pripravlja meso.
Po opravljeni analizi so ugotovili, da so na polovici kuhinjskih krp bile prisotne 細菌: iz onesnažene skupine so na 36,7 % krp bile prisotne koliformne bakterije (to je skupina, ki vključuje E. coli).
Raziskovalci svetujejo, da bi morali svoje kuhinjske krpe, rokavice in gobice redno umivati ali menjati, da bi preprečili navzkrižno kontaminacijo.
詳しくは:
サイエンスデイリー.com