FBピクセル

あなたの心を驚かせる最高のクリスマスカクテル

Zakaj ne bi svojih gostov tokrat presenetili z odličnimi božičnimi koktajli, ki jih bodo sezuli? Da vam bo lažje, smo pripravili nekaj receptov. To so top božični koktajli, ki bodo navdušili tako vas kot tudi vaše goste.

Top božični koktajli, ki vas bodo navdušili:

Mojito Beli božič

Mojito Beli božič (Foto via:  Half Baked Harvest)
Mojito Beli božič (Foto via: Half Baked Harvest)

原材料:

  • ライム 1個のジュース
  • 8 lističev mete
  • 砂糖 大さじ1
  • ホワイトラム 大さじ2
  • ココナッツラム酒 大さじ1
  • ¼ skodelice kokosovega mleka
  • ミネラルウォーター

準備:
V kozarcu dobro premešajte sok limete, sladkor in lističe mete, da se ti razpolovijo. Kozarec do polovice napolnite z ledom. V mešalniku zmešajte beli rum, kokosov rum in kokosovo mleko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko tekočino. Prelijte prek ledu in premešajte. Dodajte še kanček mineralne vode in okrasite z listi mete ter semeni granatnega jabolka.

Koktajl Zimska pokrajina

Koktajl Zimska pokrajina (Foto via: The Marvelous Misadventures of a Foodie)
Koktajl Zimska pokrajina (Foto via: The Marvelous Misadventures of a Foodie)

原材料:

  • 30 ml kokosove kreme
  • 45 ml vaniljeve vodke
  • 45 ml čokoladnega likerja

準備:
Mešalnik za koktajle napolnite z ledom, dolijte kokosovo kremo, vaniljevo vodko in čokoladni liker. Dobro premešajte, da se sestavine premešajo, koktajl pa ohladi. Prelijte v kozarec, napolnjen z ledom.

Koktajl Harvest Sparkle

Koktajl Harvest Sparkle (Foto via: Fed and Fit)
Koktajl Harvest Sparkle (Foto via: Fed and Fit)

原材料:
Za medeni sirup:

    • pol skodelice medu
    • ¼ čajne žličke mletega ingverja
    • ¼ čajne žličke mletega cimeta
    • ¼ čajne žličke mletih klinčkov
    • オレンジジュース 1カップ

Za koktajl (18 kozarcev):

  • 2 ¼ skodelice viskija
  • 1 ½ skodelice medenega sirupa
  • 2 ¼ skodelice proseca ali šampanjca
  • 9 vejic rožmarin

準備:
V manjši ponvi na srednji vročini zmešajte med, ingver, cimet, klinčke in sok pomaranče. Počakajte, da začne vreti. Odstranite s plošče in pustite 5 minut, da se ohladi.
V mešalniku za koktajle zmešajte medeni sirup in viski, dodajte še dobro količino ledu. Prelijte v drugo posodo ali pa v kozarce. Nikar ne pustite preveč časa v mešalniku za koktajle, da se ne bo led stopil. Postavite v hladilnik. Tik preden postrežete, dodajte še proseco in okrasite z vejico rožmarina.

Koktajl mimosa s kremnimi malinami

Koktajl mimosa s kremnimi malinami (Foto via: The Stier Aesthetic)
Koktajl mimosa s kremnimi malinami (Foto via: The Stier Aesthetic)

原材料:

  • 1 vrečka zamrznjenih malin (približno 2 skodelici)
  • 砂糖 1/4カップ
  • 1 skodelica smetane za stepanje
  • 1 steklenica penečega vina
  • 装飾用の新鮮なラズベリー

準備:
V manjši posodi na srednji vročini odtajajte zamrznjene maline, da se ‘stopijo’. Postopoma dodajte sladkor in mešajte, da se stopi. Odstranite s plošče in zmešajte v pire. Zmes prelijte skozi sito in prelijte v posodo za zamrzovanje. Pustite, da se zmes ohladi. Dodajte smetano ter dobro premešajte. Postavite v zamrzovalnik za 3 do 4 ure (ali čez noč). V vsak kozarec za šampanjec dodajte žličko te zmesi, prelijte s penečim vinom in dodajte še sveže maline.

Martini s čokolado in meto

Martini s čokolado in meto (Foto via: Growing Up Gabel)
Martini s čokolado in meto (Foto via: Growing Up Gabel)

原材料:

  • 1 skodelica čokoladnega mleka
  • 45 ml čokoladnega likerja
  • 22 ml metinega likerja
  • zdrobljene sladkorne palčke z okusom mete za okras

準備:
Čokoladno mleko prelijte v mešalec za koktajle. Dodajte likerja in dobro premešajte. Prelijte v kozarec in postrezite.

Koktajl z ombre učinkom

Koktajl z ombre učinkom (Foto via: The Cookie Rookie)
Koktajl z ombre učinkom (Foto via: The Cookie Rookie)

原材料:

  • 1 skodelica svežih robid
  • 砂糖 1カップ
  • 水1カップ
  • 4 vejice svežega rožmarina
  • 1 steklenica šampanjca

準備:
V manjši posodi zmešajte robide, sladkor in vodo. Pustite, da zavre, potem pa zmanjšajte temperaturo in pustite, da lahno vre, in kuhajte od 15 do 17 minut. Robide bodo postale mehke, svojo barvo pa bodo spustile v zdaj že rožnato vijoličasti sirup. Prepričajte se, da ste ga dovolj skuhali, saj je to bistveno za učinek ombre. Tekočino ločite od robid in pustite, da se ohladi. Ko je ohlajena, dodajte približno 4 žlice sirupa v vsak kozarec za šampanjce. Prelijte s šampanjcem. Okrasite s svežimi in kuhanimi robidami ter vejicami rožmarina.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。