Domačija Majerija je idilična zgornjevipavska domačija, ki je skrita med vinogradi in sadovnjaki. Umirjeno in pristno okolje, domača hrana in najboljša vipavska vina so zagotovo pravi recept za sprostitev in razvajanje. V izbi nam bodo za hrastovo kmečko mizo postregli s specialitetami, kot sta račja pašteta z na ...
Slap 18
ヴィパヴァ
Domačija Majerija je idilična zgornjevipavska domačija, ki je skrita med vinogradi in sadovnjaki. Umirjeno in pristno okolje, domača hrana in najboljša vipavska vina so zagotovo pravi recept za sprostitev in razvajanje. V izbi nam bodo za hrastovo kmečko mizo postregli s specialitetami, kot sta račja pašteta z na hitro opraženimi figami in poletnimi zelišči, ali domači ravioli, nadevani z odojkovim nadevom in obeljeni z omako iz paradižnika in ocvrte mente. Ponujajo preprosto tradicionalno kuhinjo s pridihom sodobnosti in skrbijo, da je hrana vedno pripravljena iz naravnih živil. V pomladnih in poletnih mesecih se s sezonskimi živili in stilom kuhinje ozirajo po Mediteranu in takrat lahko preizkusimo doma narejene zeliščne rezance v omaki dveh paradižnikov, bazilike in bučkinih cvetov, svinjsko ribico v skorjici mete in akacijevega medu, najnežnejšo spenjeno skuto z gozdnimi sadeži in domačim sorbetom iz bezgovih cvetov. Jesen in zima nam v Majeriji prineseta vonj avstro-ogrske kuhinje, kjer se zagotovo ne bomo mogli upreti fižolovki none Marije, vipavskim mlincem v omaki klobas kožaric in fižola, račjim prsim v omaki iz brusnic in sveže lavande, ali kakijevemu želeju z vinskim šodojem in opraženimi mandlji. Če smo se na domačiji ustavili spotoma in imamo čas le za prigrizek ali kozarec vina, nas bodo posedli na senik, kjer lahko v sproščenem vzdušju kaj prigriznemo ali se osvežimo. Tisti pa, ki si za izlet na Majerijo vzamejo cel dan, ga lahko po kosilu izkoristijo za obisk vinarjev, sprehod po vipavski pokrajini ali katero drugo aktivnost. » Domačija Majerija, Slap 18, Vipava Telefon: (05) 368 50 10 Odpiralni čas: petek, sobota, nedelja in prazniki, kosilo od 12. do 15. ure, večerja od 18. do 22. ure