スロベニアの文化遺産は養蜂と強く結びついています。このように、ミツバチは勤勉の象徴となり、甘い蜂蜜は液体の金であり、さまざまな製品やおいしいおやつを準備するために使用され、寒い日には免疫システムを強化するのにも役立ちます。伝統的な第 9 回ユーロパーク蜂蜜フェスティバルは、スロベニア北東部最大のショッピング センターで養蜂家と蜂蜜に捧げられます。
Ta bo potekal ob dnevu slovenske hrane, ki bo letos 11月15日, in v podporo projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Slovenske čebelarje in njihove izdelke lahko v Europarku Maribor obiskovalci spoznajo v petek in soboto, 15. in 16. novembra.
Medeni konec tedna v Europarku
Na tradicionalnem Europarkovem festivalu medu se bodo tudi letos predstavili čebelarji, ki pridelujejo slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Čebelarska zveza društev Maribor, Zadruga za razvoj čebelarstva in Čebelarska zveza Slovenije. Obiskovalci bodo lahko spoznali raznolikost in bogatost slovenskega medu ter drugih zakladov čebeljega panja, kot so matični mleček, propolis, cvetni prah in čebelji vosek. Na festivalu bodo predstavili več vrst odličnega domačega medu, za vse sladkosnede in gurmane pa ne bodo manjkali niti medenjaki, čokolada z medom in razne medene pijače. Razstavljena bodo tudi čebelarska orodja, za najmlajše pa bodo v petek od 16. do 18. ure ter v soboto med 10. in 12. uro potekale posebne čebelarske delavnice, na katerih se jim bo pridružila tudi medena kraljica.
詳細については、次をご覧ください。
ユーロパーク.si