ステーキは最も人気のある料理の1つです。一見、調理は非常に簡単ですが、完璧なステーキを調理するには多くの練習と忍耐が必要な真の芸術です。また、賢明な年長者のアドバイスを観察し、それに従うことで料理を学ぶのが最も簡単です。ゴードン・ラムゼイは、完璧なステーキの作り方についてのレシピを公開しました。
Pripraviti okusen steak še zdaleč ni zgolj vprašanje kakovosti mesa. Za odličen zrezek je potrebno tudi poglobljeno kuharsko znanje. V sredini mora biti sočen, še rahlo krvav, skorjica pa naj bi bila zapečena. Za nasvet, kako pripraviti popoln steak, si preberite postopek, ki mu sledi sam ゴードン・ラムゼイ.
![Popolni steak Gordona Ramsayja. (vir: Rouxbe Online Cooking School Blog)](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2017/07/dsc_0122_hd1280-660x371.jpg)
Kako pripraviti popoln steak:
- Obe strani mesa natrite s soljo in poprom.
- V vročo ponev zlijte nekaj kapljic olivnega olja.
- Steak položite v ponev ter ga začinite s ščepcem rožmarina in timijana.
- Na hitro popecite na obeh straneh, nato pa ga položite na krožnik in ga pustite počivati.
- V ponvi stopite maslo, nato pa dodajte narezane gobice, česen in šalotko.
- Zalijte s konjakom, nato pa v ponev ponovno položite steak.
- Dodajte nekaj žlic sladke smetane.
- Zavrite in steak nekaj minut kuhajte v omaki.
続きを読む: 3 ZLATA PRAVILA GORDONA RAMSAYJA, KI SE JIH JE TREBA DRŽATI V RESTAVRACIJI
Tisti bolj vizualni pa si lahko プロセス ogledate v spodnjem videoposnetku.