'gostilna kovač je hram žlahtnih izročil, v katerem bi lahko začeli z uro literarne zgodovine,' je zapisano na njihovi spletni strani. nahaja se le 300 metrov od krožnega križišča tomačevo, sredi zelenja, domačnosti in tišine, a še vedno v ljubljani. lokacija je prav zaradi dostopnosti in mirnega ...
Pot k Savi 9
リュブリャナ
‘Gostilna Kovač je hram žlahtnih izročil, v katerem bi lahko začeli z uro literarne zgodovine,’ je zapisano na njihovi spletni strani. Nahaja se le 300 metrov od krožnega križišča Tomačevo, sredi zelenja, domačnosti in tišine, a še vedno v Ljubljani. Lokacija je prav zaradi dostopnosti in mirnega vzdušja idealna predvsem za poslovne sestanke in kosila. Starinski ambient in številna likovna dela dajejo prostoru dušo, skušajo ohraniti toplino, domačnost in tradicijo. Prvič je gostilna omen jena že leta 1804. Tja sta zahajala France Prešeren in Matija Čop. Tako dolge tradicije pa zagotovo ne bi bilo brez izvrstnih kulinaričnih dobrot, pri katerih skušajo ohranjati tradicijo z željami sodobnega gosta. Kot specialiteto postrežejo ribe, kuhinja pa daje poudarek ribjim in mesnim jedem. Ponudbo prilagajajo letnim časom, tako jeseni zadiši po kolinah in pečenici, krvavici, zelju, ko pa je čas kostanja, postrežejo s kostanjevim pirejem. Izmed domačih jedi lahko poizkusimo domačo šunko s hrenom, salamo ali ričet. Če radi jemo kaj drugačnega, nam bodo z veseljem postregli s polži ali žabjimi kraki. Za hitro kosilo med službo bodo odličen obrok rezanci s škampi ali zelenjava na žaru. V gostilni se lahko pohvalijo z domačim sladoledom, ki ga izdelujejo skozi vse leto, z doma narejenimi torticami in zavitki. Posebej zanimiva in priljubljena pri gostih je oreškova torta z dateljni brez belega sladkorja. ‘Nazadnje smo jo razrezali v eni uri,’ povedo domači.