DOLENJE GOODNESS Gostilna Žolnirは、本格的なドレンジェの環境で最高品質の飲み物を試し、地元料理または各国料理の楽しみを満喫したいすべての人に最適です。旅行や旅行など、あらゆるシーンで優れたワイン愛好家による一流のサービスをお楽しみいただけます。
DOLENJSKE DOBROTE Gostilna Žolnir je kot nalašč za vse tiste, ki si želijo v pristnem dolenjskem okolju pokusiti vrhunsko kapljico ter se gurmansko predajati užitkom domače ali mednarodne kuhinje. Prvovrstno postrežbo dobrih poznavalcev vin si lahko privoščite ob vsakršnih priložnostih (izletih, družinskih praznovanjih, poslovnih in poročnih kosilih, …)., saj gostilna sprejme 250 gostov. Še preden pa se odločite za obisk, naj vas nikar ne skrbi, če boste popili kak požirek vinogradniškega pridelka preveč, saj je gostom na voljo tudi 12 dvoposteljnih sob s toaletami. Za vse tiste, ki prisegate na bolj pristno domače okolje, si lahko pogostitev privoščite v obnovljeni zidanici v Zavodah, kjer boste lahko poleg tradicionalnih domačih jedi v njihovi kleti pokušali številna izbrana vina njihove lastne pridelave in iz drugih vinskih okolišev. Med njimi ima posebno mesto dobro poznani cviček, ki ga uvrščajo med vse bolj cenjena in kakovostna dolenjska vina. Kot novost vam v gostilni ponujajo jedi iz podpeke, za kar se pa je treba prej zmeniti po telefonu. Dolenjske specialitete gostilne, ki jih vsekakor morate poskusiti, so raca z mlinci, štruklji in divjačinske jedi. In kje boste gostilno našli? Čisto blizu nižinskega Krakovskega pragozda, ki se počasi vzpenja v hribovite, zelene Gorjance, kjer leži Kostanjevica, edino in najmanjše slovensko mestece na otoku, imenovano tudi dolenjske Benetke. Težko bi našli koga, ki ob pogledu na leno reko Krko, na sprehodu skozi staro mestno jedro, pri ogledu galerijskih zbirk ali proučevanju naravne in kulturne dediščine kraja ne bi našel tudi kaj zase. V to idilično okolje ter bogato zgodovisko in kulturno preteklost je že vrsto let vpeta gostilna Žolnir, ki jo vodita Fanika in Otto Sevšek.