Slovensko gostinstvo prav gotovo posveča premalo pozornosti etični kuhinji, ki ne vsebuje jedi živalskega izvora in je zato vsaka nova vegetarijanska restavracija dobrodošla poživitev. letos smo v spodnji šiški v ljubljani dobili barvito opremljeno vegetarijansko pridobitev v obliki restavracije govinda's. veriga ...
Žibertova 23
リュブリャナ
Slovensko gostinstvo prav gotovo posveča premalo pozornosti etični kuhinji, ki ne vsebuje jedi živalskega izvora in je zato vsaka nova vegetarijanska restavracija dobrodošla poživitev. Letos smo v spodnji Šiški v Ljubljani dobili barvito opremljeno vegetarijansko pridobitev v obliki restavracije Govinda’s. Veriga Govinda’s ima že 30-letno zgodovino in je poznana po celem svetu kot vir okusne, hranljive in živalim prijazne hrane. In tudi v ljubljanski različici so to ohranili, saj je vsa hrana, ki jo bomo dobili na krožnik, energetsko očiščena in prosta karme. Kuharji nam pod vodstvom slovenskega vege-guruja Mitje Bitenca vsak dan pripravijo celo paleto brezmesnih dobrot, ki si jih postrežemo sami. Poudarek je na raznovrstnosti hrane, saj navdih za jedi prihaja s celega sveta, s poudarkom na indijski, mediteranski, grški in tudi dobri stari slovenski kuhinji v brezmesni preobleki. Vsak dan nam je na voljo približno 30 različnih jedi iz sklopov toplega bara, solatni bar vsebuje štiri različne solatne izbire, ne moremo pa niti brez sladkega bara s paleto mednarodnih slaščic. Z izborom hrane bodo zadovoljni tudi vegani, ki bodo uživali v hrani z veganskega jedilnika brez mlečnih izdelkov. Za suha grla bo pravo zdravilo ponudba sadnih sokov in nostalgične Cockte, alkoholne pijače pa bo treba naročiti kje drugje, saj jih ne strežejo.