動物由来ではなく植物源から得られる飲み物は、環境と私たちの健康の両方にはるかに良い影響を与え、特に乳糖やグルテンに敏感な人にとっては完璧な選択肢です。アーモンドミルク、ココナッツミルク、豆乳に加えて、最近ポテトミルクが市場に登場し、スウェーデンで大ヒットしています。ポテトミルクを自分で作ることもできます。
Recept za krompirjevo mleko je razvila švedska profesorica Eva Tornberg, proizvajati pa ga je začelo švedsko podjetje Dug. To mleko ne vsebuje običajnih alergenov, poleg tega pa ima manj sladkorja と 脂肪 kot navadno kravje mleko. Prav tako naj bi vam pomagalo pri ダイジェスト, sploh če se soočate z zaprtostjo ali napihnjenostjo. Je bogat vir ファイバ, マグネシウム, vitaminov B, C と B12 と 鉄の.
Krompirjevo mleko lahko pijete のみ, si z njim privoščite kosmiče ali pa ob njem uživate v jutranji コーヒー. Na voljo je v treh različicah: navadno, nesladkano と バリスタ (mleko, ob katerem bo kava še slastnejša).
Mleka znamke Dug trenutno še ni možno naročiti v Sloveniji, vendar pa imamo dobro novico: 準備 ga lahko 彼ら自身. Naj vas ne skrbi: napitek nima okusa po krompirju.
Recept za krompirjevo mleko
食材
- 原材料:
- 1.5 skodelic surovega krompirja
- 3.5 skodelic vode
- 挽いたアーモンド 大さじ2
- ひとつまみの塩
- 4 žlice javorjevega sirupa
- vanilijev ekstrakt po želji
手順
- Krompir olupite in ga kuhajte do mehkega (približno 15 minut).
- Če boste mleko pili toplo, s paličnim mešalnikom zmešajte krompir in vodo, v kateri se je kuhal. Če pa si boste privoščili hladno mleko, potem namesto tega v mešalniku pripravite krompir in 3.5 skodelic hladne vode.
- V mešalnik dodajte tudi ostale sestavine in mešajte približno 6 minut. Nato mleko precedite in postrezite.