夏の軽めのランチのアイデアをお探しですか?そんなあなたに、これらの卵料理レシピはぴったりです。ポーチドエッグ、スクランブルエッグ、固ゆで卵の作り方は誰もが知っています。しかし、卵は実に様々な調理法があります。毎日卵が食べたくなるような、厳選レシピをご紹介します。ただし、1日の推奨摂取量を超えないようにご注意ください。
卵 so ena izmed tisti jedi, ki se jih enostavno ne moreš naveličati (pod pogojem, da jih imaš rad/-a seveda). Vendar pa je nekaj svežega vetra kljub temu vedno doborodošlega. Tukaj so recepti z jajci, ki to jed postavijo v novo perspektivo.
Sendvič z avokadom in jajcem
原料
- 大きな卵 8個
- 1/3 skodelice majoneze
- 1/3 skodelice jogurta
- マスタード 大さじ1
- レモン汁 1個
- 1 žlica belega kisa
- 3 žlice sesekljanega drobnjak
- 2 žlici sesekljane bazilike
- ひとつまみの塩
- ščepec popra
- ケッパー 大さじ2
- 1 sesekljna čebula
- 1 sesekljan avokado
- 全粒粉パン8枚
- 1 velik paradnižnik
- solatni listi
準備
Jajca kuhaj 11 minut, nato jih ohladi, olupi in seseklaj v posodo. V majhni posodi zmešaj majonezo, jogurt, gorčico, limonin sok in kis. Dodaj drobnjak in baziliko in začini s soljo in poprom. Mešanico polij čez jajca. Dodaj kapre, sesekljano čebulo in avokado. Nežno premešaj. Sestavi sendviče. Začni z mešanico jajc in avokada. Dodaj rezino paradižnika in na koncu obloži s solatnim listom.
Jajca s šparglji in paradižniki v pečici
原料
- アスパラガス 400g
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 卵 4個
- オリーブオイル 大さじ2
- 2 ščepca timijana
- 塩
- コショウ
準備
Segrej pečico na 180°C. Pripravi pekač in ga obloži s papirjem za peko. Odreži oleseneli del šparljev. Umij šparglje in paradižnike in jih porazporedi po pekaču. Polij z olivnim oljem in začini s timijanom, soljo in poprom. Peči 10 minut. Po pečeni zelenjavi ubij jajca in jih začini s soljo. Vrni v pečico za 7 minut in postrezi.
Omleta s pestom in kozjim sirom
原料
- 卵 3個
- 塩
- コショウ
- 2 žlici drobljenega kozjega sira
- 1 žlica narezanih sušenih paradižnikov
- 1 žlica pesta
- sesekljana sveža bazilika
準備
Segrej namaščeno posodo. Ubij in zmešaj jajca, dodaj sol in poper. Jajca vlij v posodo in jih mešaj, dokler ni omleta skoraj narejena. Po jajcih razporedi sir in suhe paradižnike. Na koncu dodaj pesto in baziliko ter postrezi.
Jajca v kruhovih posodicah
- 4 kruhove rolice
- 1/3 skodelice ribanega sira
- 卵 4個
- 1/3 skodelice sladke smetane za kuhanje
- 塩
- コショウ
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
準備
Segrej pečico na 180°C. Pripravi pekač in ga obloži s peki paprijem. Kruhovim rolicam na sredini izdolbi luknjo. Razporedi jih po pekaču. Vanje najprej razporedi polovico ribanega sira. Nato v vsakega ubij jajce in ga zalij s smetano za kuhanje. Vsako jajce začini s soljo in poprom. Peči približno 15 minut. Posuj s preostalim sirom in ponudi.
Jajca v paradižniku
原料
- オリーブオイル 大さじ2
- 8 paradižnikov
- 卵 8個
- 1/3 skodelice mleka
- 1/3 skodelice parmezana
- 塩
- コショウ
- sveža sesekljana zelišča
準備
Segrej pečico na 180°C. Pripravi pekač in ga obloži s peki paprijem. Paradižnikom sredini izdolbi luknjo. Razporedi jih po pekaču. Nato v vsakega ubij jajce in ga zalij z mlekom. Po vrhu posuj parmezan. Vsako jajce začini s soljo in poprom. Peči približno 15 minut. Posuj s svežimi zelišči.