FBピクセル

火を使わずにトウモロコシをローストする方法: これらはトウモロコシをローストする最良の方法です

写真: エンバト

ローストコーンは素晴らしいスナックですが、おいしい夕食にもなります。ローストトウモロコシも夏に関連しており、火でローストして楽しむのがおすすめですが、他の方法で調理することもできます。この素晴らしい料理をどのように準備できるかを見てみましょう。

Okusno koruzo imamo radi vsi, še posebaj pa nam paše, ko se začne njena sezona, ki traja do konca poletja. Koruzna zrna so resnično skladišče pomembnih in bistvenih mineralnih snovi za človeško telo: kalcija, kalija, železa, magnezija, fosforja, pa tudi vitaminov.

Pravo svežo mlado koruzo lahko izberete le v sezoni, ki se izteče najpozneje avgusta. Za kuhanje in pečenje so najbolj primerni storži z mlečno belimi ali svetlo rumenimi zrni. Upoštevati je treba, da morajo biti zrna rahlo mehka, hkrati pa elastična, enake velikosti in nameščena tesno drug do drugega. Pomembno je, da jo očistite iz listov in temeljito sperite pod tekočo hladno vodo.

Vas zanima, kako peči koruzo doma, preprosto, hitro in brez nepotrebnega nereda? Pečeno koruzo lahko pripravite doma na ponvi za žar, v mikrovalovni pečici ali v pečici. Kuhanje je najpogosteje uporabljena metoda, mikrovalovna pečica in žar pa veljata za dobro alternativo. Kljub temu je praženje koruze v pečici odlična metoda, ki razvije vso njeno skrito sladkobo in zemeljske okuse.

Praženje koruze v njeni lupini

Vse, kar morate storiti je, da obrežete svilnate niti – laske, ki se nahajajo na vrhu vsakega storža. Nato koruzo postavite na rešetko v pečici. Lupina se bo med peko posušila, zato jo boste po peki hitro in enostavno odstranili. Tako pripravljena koruza razvije sladek okus, a manj karameliziran. Takšno pečenje je najboljše, če ste časovno omejeni, saj bo koruza pečena v približno 30 minutah.

Praženje koruze brez lupine

Praženje olupljenih storžev v pečici je odlična metoda, če imate radi tršo praženo in karamelizirano koruzo. S to metodo bo koruza pečena hitreje, vendar se bo tudi dodatno posušila, zato jo je najbolje postreči z maslom. Ta metoda je odlična, če želite doseči okus, podoben žaru. Čas njenega pečenja je približno 25 minut.

Praženje koruze v foliji z maslom

Koruzo olupite, jo natrite z maslom in zavijte v folijo. Koruzni storži bodo tako parjeni v foliji, njen okus pa bo nežen in sladek. Ta metoda vam bo vzela približno 30 minut.

Za štiri koruzne storžev zmešajte 100 g masla, en strok strtega česna, žlico drobno sesekljanega svežega peteršilja. Namažite storže in jih vsakega posebaj zavijte v folijo. Pečico segrejte na 200 stopinj. Pečete približno 30 minut, zadnjih deset minut pa odprite folijo in pustite, da koruza dobi barvo.

Koruza pečena v ponvi za žar

Koruzo lahko pečete tudi v ponvi za žar. Za začetek koruzo namakajte v hladni vodi približno 30 minut in jo nato dobro posušite. Koruzo položite na ponev, pokrijete in pečete približno 20 minut. Medtem pripravite maslo h kateremu prmešate sol, poper in strt česen. Pečeno koruzo z vseh strani premažete s pripravljeno mešanico, potresete z drobno naribanim parmezanom in sesekljanim drobnjakom ter pokapate z nekaj kapljicami limoninega soka.

Koruza iz mikrovalovne pečice

V mikrovalovno pečico lahko postavite do tri cele storže koruze. Na mikrovalovni pečici nastavite pečenje za 12 minut, nato jih previdno prenesite na desko za rezanje, najbolje z rokavicami. Z nožem odrežite konec storža, nato pa celotno koruzo skozi liste nežno stisnite na delovno površino.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。