首都のまさに中心部、あらゆる喧騒の真ん中に、マキシム レストランは親密で平和な雰囲気を漂わせています。マキシムはフランス料理の芸術に興味を持つ一方で、常に新しいもの、新鮮なものを探しています。マキシムでは何かを追求しているため、季節の食材が料理の選択に大きな役割を果たしています。
共和国広場 1
リュブリャナ
V samem središču glavnega mesta, sredi vsega hrupa in zvokov leži intimen in miren ambient restavracije Maxim. Maxim se na eni strani spogleduje s francosko kulinarično umetnostjo in na drugi strani vedno išče nekaj novega, svežega. Pri izboru jedi imajo veliko vlogo sezonska živila, saj v Maximu stremijo k čim bolj sveži ponudbi in naravnim ter polnim okusom. Če obrok začnemo s hladnimi predjedmi, lahko preizkusimo solato z jastogom, zelenimi beluši, vitlofom in tartufi, prekajena gosja prsa s kumvat ragujem, carpaccio iz marinirane govedine z oljčnim oljem ali terino iz gosjih jeter, nadevano s figami, želejem iz sladkega vina, sesekljanimi tartufi in popečeno bagueto. Ljubitelji juh bodo presenečeni, saj v Maximu nobena juha ni ”navadna” juha, vsaka je nekaj posebnega, pa naj bo to čista paradižnikova juha s paradižnikovim konkasejem in pesto ravioli ali piščančja juha po provansalsko s tartufi. Med toplimi predjedmi nas ne bodo razočarali niti topli mangov pire z rezino gosjih jeter in škampovimi repki, in niti tagliatelle s školjkami, škampi, lignji, ribo in zelenjavo. Tiste, ki najbolj uživajo, če njihov krožnik diši po morju, bodo razveselili riba v pečici z zelenjavo in krompirjem, file sveže tune z rozinami in zrni kakava in file morske žabe na toplem paradižnikovem raguju s šalotko. Med mesnimi jedmi je potrebno omeniti telečji file z rezino gosjih jeter, beluši in črnimi tartufi, jagnečji kare z zeliščno skorjo na ratatuille s popečenim krompirjem in file govedine Angus na pireju iz zelenih belušev z glazirano šalotko. Piko na i glamuroznemu obroku pa bo naredil kozarček kakovostnega vina ali katera izmed vrhunskih cigar.