Sladke, slane, nadevane palačinke so po svetu izredno priljubljena jed. Strokovnjaki ne vedo, kdaj natančno je nastala tovrstna jed, a predpostavljajo, da je ta zakoreninjena že v daljno preteklost. Začeli naj bi jih peči že v starem Egiptu, saj so z njimi častili bogove, palačinke so namreč okrogle in naj bi bile simbol sonca.
Družbena omrežja so ponorela za tem receptom. Palačinke so ne le videti mamljivo, so tudi zelo okusen in dober zajtrk, saj jih lahko zaužijete kot kosmiče, prelite z mlekom ali izbranimi prelivi.
原材料:
- 小麦粉 100g
- 砂糖
- 牛乳 300ml
- 塩
- 卵 2個
- 油
Recept je zelo preprost. Pripravite mešanico, ki jo običajno naredite za palačinke. V osnovi morate paziti predvsem na to, da je masa gladka, da jo lahko brez večjih težav vlivate v ponev. Nato ponev dobro segrejte, jo namažite z malo olja ali masla. Vanjo vlijete majhne količine mase, da pri peki nastanejo male kroglice.
Lahko si pomagate z vrečko za peko ali plastično steklenico s preluknjanim zamaškom.
Mini palačinke popecite na obeh straneh in jih položite v skledo, prelijte jih z mlekom ali sirupi po izboru. Lahko pa jih okrasite z različnim sadjem, čokolado in drugimi okraski. Pa dober tek.
この投稿をInstagramで見る