FBピクセル

残ったワインは絶対に捨てないで、そのまま使ってください: ワインを使った素晴らしいレシピ 5 選

人々は時々、食べ物やその残り物の扱い方を本当に知らないことがあります。それを変える時期が来ています。たとえば、次回は、残ったオープンワインをトイレやキッチンのシンクに流さず、創造的に使用してください。この残ったワインが役立つ 5 つのレシピが目の前にあります。

Ne, ne zlivaj ga stran! Nikar! Tukaj te čaka nekaj predlogov, kako lahko porabiš ostanek vina v steklenici!

Ledene kocke z vinom

Z vinom si lahko narediš ledene kocke, ki ti bodo prijetno ohladile kozarec.
Z vinom si lahko narediš ledene kocke, ki ti bodo prijetno ohladile kozarec.

Prelij ostanek vina v modelček za led (za dodaten okus ga lahko dopolniš s svežim jagodičevjem). Zamrzni. Naslednjič, ko si boš želel privoščiti hladen kozarec vina, boš tako imel pri roki okusen led.

Testenine z rdečim vinom

Čeprav recept naroča, da je potrebna cela steklenica vina, lahko brez skrbi uporabiš tudi manjšo količino.

原料

  • スパゲッティ
  • 1 narezana čebula
  • 2 stroka česna, nasekljan
  • オリーブオイルのスプーン
  • 2 skodelici piščančje jušne osnove
  • 赤ワイン

準備

Špagete, čebulo, česen, olje in jušno osnovo daš v večjo ponev. Preliješ s steklenico rdečega vina. Zavreš in in kuhaš na zmernem ognju. Vmes večkrat premšaš. Kuhaš tako dolgo, da špageti popijejo večino vinsko-jušne mešanice. Postrežeš s kozarcem mineralne vode. Pa dober tek!

Opite sladoledne lučke

Tudi sladoledne lučke lahko prijetno "začiniš".
Tudi sladoledne lučke lahko prijetno “začiniš”.

Se želiš ohladiti in pockrljati? Potem imamo idealne sladoledne lučke zate!

原料

  • 砂糖 1/3カップ
  • 1 1/2 skodelice grozdnega soka
  • 1 skodelica belega vina
  • レモン1個分のジュース
  • 1 skodelica jagod, narezanih
  • 1 skodelica breskev, narezanih

準備

Sladkor in 1/2 skodelice grozdnega soka zavri a srednje močnem ognju, naj lahno vre tako dolgo, da se sladkor popolnoma raztopi. Preostanek grozdnega soka (1 skodelica) nalij v merilno posodico, dodaj mešanico soka in sladkorja ter dobro premešaj. Vmešaj vino in limonin sok. Jagode in breskve razporedi po modelih za lučke. Prelij s tekočo mešanico, ta naj bo 0,5 centimetra pod robom. Daj v zamrzovalnik za vsaj 2 uri in pol. Sladoledne lučke lahko hraniš do 2 tedna. Pa sladek dober tek!

Vinski trufli

Dokaz, da sta vino in čokolada najboljša prijatelja.
Dokaz, da sta vino in čokolada najboljša prijatelja.

Vinski trufli so dokaz, da sta čokolada in vino res dobra kombinacija. In na srečo jih lahko hitro in enostavno pripraviš.

原料

  • 230 g temne čokolade
  • 4 žlice rdečega vina
  • 粉砂糖 大さじ2
  • pol žlice vaniljevega ekstrakta
  • 120 ml smetane
  • ココアパウダー

準備

Zmešaj vse sestavine (razen smetane in kakava v prahu) v večji skledi in postavi na stran. Smetano segrej na srednje močnem ognju, da se začnejo pojavljati mehurčki, in večkrat premešaj. Prilij k drugim sestavinam. Mešaj tako dolgo, da se čokolada popolnoma stopi in da se mešanica dobro združi. Prelij jo v pekač (20×20) in daj na hladno za 2 uri. S pomočjo žlice za sladoled ali manjše žlice zajemi maso in oblikuj kroglice. Te nato povaljaj v kakavu v prahu. Pa sladek dober tek!

Začinjena paradižnikova juha

Začinjena paradižnikova juha bo polepšala poletne dni.
Začinjena paradižnikova juha bo polepšala poletne dni.

Začini poletno juho s kozarcem ali dvema rdečega ali belega vina in naj dodatno lahno vre 15 do 30 minut.

原料

  • 800 g razpolovljenega svežega paradižnika
  • 1 čebula, olupljena in razrezana na četrtine
  • 1 glavica česna, zgoraj odrezana, da se vidijo stroki
  • 1/4 skodelice oljčnega olja
  • 塩と黒胡椒
  • 3 skodelice piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 月桂樹の葉 1枚
  • 2 vejici timijana
  • kozarec ali dva rdečega ali belega vina
  • 3 žlice sveže narezane bazilike
  • 1/3 skodelice kozjega sira

準備

Pečico predhodno ogrej na 190 stopinj Celzija. Pekač prekrij z aluminijasto folijo. Po njej razporedi paradižnike, čebulo in česen. Enakomerno prelij z oljčnim oljem. Začini s soljo in poprom. Peči v pečici tako dolgo, da se začnejo na paradižniku pojavljati mehurčki, da je čebula mehka in da je česen karameliziran (od 35 do 40 minut). Paradižnike in čebulo prestavi v večjo ponev, česen iztisni iz lupine. Dodaj jušno osnovo, lovorjev list in timijan ter pusti da lahno vre na srednje močnem ognju. Naj vre tako dolgo, da se razvije okus (20 do 25 minut). Dodaj kozarec ali dva vina in pusti, da vre še dodatnih 15 do 30 minut. Juho nato prelij v multipraktik in jo miksaj tako dolgo, da je gladka. Nalij v skodelice in dodaj v vsako 1 žličko narezane bazilike in 1 do 2 žlički kozjega sira. Postrezi toplo. Pa dober tek!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。