na robu ljubljane, pri izvozu z avtoceste za brezovico, nas premami vonj po sveže paniranem piščancu. takrat vemo, da smo v bližini domače gostilne pr’ kopač, ki svoje goste dobesedno razvaja s preizkušenimi slovenskimi kulinaričnimi dobrotami. gostilna stoji tik ob cesti in ima veliko parkirišče, ...
トリエステ 418
リュブリャナ近郊のブレゾヴィツァ
Na robu Ljubljane, pri izvozu z avtoceste za Brezovico, nas premami vonj po sveže paniranem piščancu. Takrat vemo, da smo v bližini domače gostilne Pr’ Kopač, ki svoje goste dobesedno razvaja s preizkušenimi slovenskimi kulinaričnimi dobrotami. Gostilna stoji tik ob cesti in ima veliko parkirišče, kjer lahko varno pustimo svojega jeklenega konjička. Zgodovina gostilne sega v leto 1848, ko je bila to tipična furmanska gostilna z eno samo jedjo na jedilniku. A do danes se je veliko spremenilo, saj je vsaka generacija prejšnjemu znanju dodala kaj novega. Njihova spretnost pri pripravi paniranega piščanca, enolončnic in krvavic z zeljem pa ima že tako dolgo tradicijo, da je postala njihov zaščitni znak. V prijetno opremljenih notranjih prostorih, s hitro in prijazno postrežbo, se bomo vedno počutili zaželene in se vedno znova vračali tja. Prav tako so spoštljivost, zmerne cene in okusne jedi še dodatni argumenti, ki nas vabijo v goste. Med Kopačeve specialitete sodijo enolončnice in ričet, pečenka, polnjena telečja prsa in dunajski zrezki. Pozimi nikakor ne smemo zamuditi ponudbe kolin, poleti pa polnjenih paprik in buč. Prav tako lahko uživamo v starih slovenskih jedeh, ki jih na drugih jedilnikih ne bomo več našli. Naročimo lahko žolco z bučnim oljem, govedino v solati, pečen kozji sir v slanini in še mnogo drugega. Poleg tradicionalnih jedi nudijo tudi zdrave zelenjavne priloge in druge manj mastne jedi ter ribje specialitete, ki jih postrežejo v svoji ribji kuhinji. Pr’ Kopač pravijo, da se pri mizi dan začne in konča.