FBピクセル

ジューシーなサラエボ・チェヴァプチッチの作り方の秘密を明らかにします

Sarajevski čevapčiči

Ste vedeli, da vam po pristen okus sarajevskih čevapčičev ni treba riniti v Sarajevo. Dokopali smo se namreč do vseh skrivnosti priprave tovrstnih čevapčičev, jedi, ki je že začela cvrčati na številnih žarih, saj se je sezona piknikov uradno že odprla. Zdaj, ko smo vam pri City Magazinu predstavili nekaj žarov, je čas, da znate na njih še kaj pripraviti. In kaj je boljšega kot pripraviti prave sarajevske čevapčiče?

Priprava čevapčičev na žaru se morda ne zdi neka posebna umetnost, a le dokler ne okusite gromozanskemu razkoraku med okusom vašega čevapčiča in originalnega sarajevskega čevapčiča, kot ga pripravljajo v tamkajšnji ćevabdžiji. Tedaj se začnete spraševati kje vendarle tiči skrivnost, ko pa vse delate prav. No, očitno ne. Naj vas že vnaprej pomirimo, da recept za sočen sarajevski čevapčič ni nič kompliciranega in da vsa skrivnost tiči v dobrem mesu, načinu (pred)priprave in v tem, da zmes za čevapčiče počiva vsaj nekaj ur preden se lotite priprave.

Naj bodo doma narejeni sarajevski čevapčiči kot tisti iz ćevabdžije.
Naj bodo doma narejeni sarajevski čevapčiči kot tisti iz ćevabdžije.

Priprava sarajevskih čevapčičev:

Pravijo, da je dobra priprava pol uspeha. Pri čevapčičih bi lahko rekli, da je dobro meso pol uspeha. In pri čevapčiči to pomeni 牛肉, točneje ovčetina, ki čevapčičem podari želeno mehkobo in pravo ”zagorelost”. Sicer pa so najboljši iz mešanica svinjine, govedine in ovčetine. In če ste mislili, da je pred peko oblikovanje mase dovolj, ste se ušteli. ”Hudič” pri sarajevski pripravi čevapčičev je namreč v podrobnostih. In tu je druga skrivnost. Sarajevski čevapčiči niso zgolj iz mesa. Tu je še sesekljana oz. zmleta タマネギ, パン粉 za kompaktnost, opcijsko pekoča paprika za bolj pikanten okus in ラデンスカ (ali soda bikarbona) za mehkobo.

Priprave čevapčičev ne gre jemati z levo roko.
Priprave čevapčičev ne gre jemati z levo roko.

Ko smo enkrat omenjene zadeve dodali masi, sledi gnetenje. Tudi to drži ključ do pristnega okusa in ima, podobno kot gnetenje testa za kruh ali pecivo, izjemen pomen. Raje si vzemite kakšno minut več in dobro pregnetite, kruljenje, ki vas sili proti žaru pa medtem utišajte s kozarcem vode. Ko se masa lepo loči od posode je to vaša zelena luč, da jih lahko oblikujete in preselite na žar.

続きを読む: GoBQ - 世界初の真に軽量なポータブル折りたたみグリル #indiegogo

Žar naj ne bo prevroč.
Žar naj ne bo prevroč.

Sledi torej še zadnji in nič manj pomembne del priprave sarajevskih čevapčičev. Paziti morate, da mesa ne položite na prevroč žar, saj to na koncu rezultira v izsušenih in zažganih čevapčičih, ki pa so znotraj še surovi. Če je temperatura prava, se bodo ”cmarili” okoli sedem minut, ko iz mesa priteče 脂肪, pa je to znak, da si želi, da ga obrnete.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。