V prispevku vam razkrivamo recept za fine, krhke božične piškote Rudolf, ki se jim ne boste mogli upreti, njihova priprava pa je povsem enostavna.
Božični piškoti Rudolf
食材
- 小麦粉 200g
- 粉砂糖 100g
- 100 g mletih orehov
- バニラ抽出物
- 冷たいバター 200g
- 卵1個
- nutella ali nadev po izbiri
手順
- Vse naštete sestavine dajte v skledo in zamesite testo. Zelo pomembno je, da so vse sestavine zelo hladne.
- Dobljeno testo zavijete v prozorno folijo in postavite v hladilnik za približno 30 minut.
- Ohlajeno testo na pomokani površini tanko razvaljate in z modelčpkom izrežete okroglo obliko.
- Piškote polagate na pekač, obložen z peki papirjem in pečete v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj 10 minut.
- Ohladite jih, namažete z nadevom po želji in z jedilnimi barvami narišete jelenčka Rudolfa.