チーズケーキはオーブンを使わずに作れる最高のデザートの一つです。ストロベリーチーズケーキのレシピを試して、ゲストを感動させましょう!
Cheesecake z jagodami je pregrešno dobra slaščica, ki navduši z omamno kombinacijo sladkih jagod, sirnega namaza, bele čokolade in hrustljave mandljeve podlage, ki se v naših ustih spremeni v harmonijo najboljših okusov.
Recept za cheesecake z jagodami:
Sestavine za testo – piškotno dno:
- 200 g piškotov
- 50 g olupljenih mandljev
- 100 g stopljenega masla
詰め物の材料:
- 500 g sirnega namaza (npr. Philadelphia)
- 200 g maskarpone sira
- サワークリーム 180g
- 150 g vanilijevega sladkorja v prahu
- ホワイトチョコレート 100g
Sestavine za jagodni preliv:
- 400 g razpolovljenih in očiščenih jagod
- 砂糖 25g
- 1 žlica jedilnega škroba
続きを読む: レシピ:簡単ザッハケーキ
Priprava sladice cheesecake z jagodami:
V kozici stopimo maslo. Medtem ko se hladi, v mešalniku zmeljemo piškote in olupljene mandlje. Zmleto zmes stresemo v skledo, jo prelijemo s stopljenim maslom in dobro pregnetemo. Z dobljeno maso prekrijemo namaščeno dno pekača za pite in oblikujemo trdno piškotno dno. Za približno 30 minut postavimo v hladilnik.
Vmes nad parno kopeljo stopimo belo čokolado in jo nato prelijemo v večjo skledo. Dodamo sirni namaz, maskarpone, kislo smetano in sladkor v prahu. Počasi zmešamo in z enakomerno zmesjo prekrijemo piškotno dno.
V kozici na malo vode prekuhamo jagode, sladkor in jedilni škrob ter z zmesjo prekrijemo naš cheesecake. Po želji v pito zarežemo nekaj zarez, da se preliv lepo razporedi tudi v notranjost nadeva in pričara privlačne vzorce. Cheesecake za nekaj ur položimo v hladilnik in prijetno ohlajeno postrežemo našim neučakanim gostom. Dober tek!