夏も終わり、家で暖をとりながら過ごしたい日が徐々に近づいてきました。親しい人の腕の中で、お気に入りの紅茶を一杯飲みながら、または熱いシチューを一杯飲みながら。ひよこ豆のシチューのレシピは簡単で安価で、これを使えば体に最も必要な栄養素を摂取できます。
Čičerikina enolončnica je odličen recept za vse, ki radi dobro jeste, še raje pa tudi nekaj prihranite. Ocenjeno je namreč, da vas bodo sestavine stale manj kot 5 evrov, kljub temu pa boste z njimi telesu zagotovili potrebne タンパク質 と 脂肪. Le-te lahko pridobite tudi brez mesa. マメ科植物, kot so čičerika, soja in leča, jih vsebujejo ogromno. Samo 100 g čičerike ima kar 19 gramov beljakovin.
Stročnice so polne tudi drugih izjemno pomembnih hranil, zlasti ミネラル, kot so magnezij, kalij in kalcij. Zato je okusna enolončnica odlična izbira za jesenske dni.
原材料:
- 220 gramov kuhane čičerike (ena majhna pločevinka)
- 200 gramov svežega fižola
- 200 ml pire paradižnika
- ジャガイモ 2個
- ニンジン 2本
- 玉ねぎ 1個
- ニンニク 2~3片
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 1 liter zelenjavne osnove (lahko jo naredite sami, ali pa topli vodi dodate kupljeno jušno kocko)
- rastlinsko olje
- 塩とコショウの味
準備:
Na malo olja prepražite čebulo, narezano na majhne koščke. Pražite do mehkega. V lonec dodajte na drobno sesekljan česen in dušite približno eno minuto.
Vstavite na kocke narezano korenje. Dodajte paradižnikov koncentrat ter vse skupaj dobro premešajte. V lonec dodajte še krompir, narezan na kocke, premešajte in prelijte z vodo ali zelenjavno osnovo.
Po okusu solite in poprajte. Po želji lahko dodate še zelišča, kot so drobnjak, peteršilj in bazilika.
V lonec dodajte že skuhano čičeriko oziroma čičeriko iz pločevinke, ki ste jo odcedili in oprali pod vodo in fižol, narezan na manjše koščke.
Vse skupaj kuhajte približno 20 do 30 minut oziroma dokler zelenjava ni mehka. Manjše kose korenčka in kocke krompirja kuhate, manj časa bo kuhanje trajalo.
ボナペティ!
Dodaten nasvet:
Uporabite lahko tudi zamrznjen fižol, ki ga dodate približno 5 do 10 minut pred koncem kuhanja, da se ne bi razkuhal.