イチゴティラミスは、オーブンや調理器を使わずに簡単に作れるので、その場にいる人全員を魅了し、感動させるおいしい夏のデザートです。
Preverite recept za jagodni tiramisu in s poletno sladico, ki vabi s svojim zapeljivim izgledom in prepriča s čarobnim okusom, navdušite vse prisotne. Razvajajte se in svojim najdražjim pričarajte sladek dan, ki ga bodo še dolgo pomnili…
Recept za jagodni tiramisu
Sestavine za jagodni tiramisu:
- 400 g baby piškotov
- 1000 g svežih jagod
- マスカルポーネチーズ 500g
- ½ lončka kisle smetane
- 砂糖 大さじ4
- 2 vanilijeva sladkorja
- 200 g smetane za stepanje
- 卵 4個
- ½ limone (sok)
Navodila za pripravo jagodnega tiramisuja:
Jagode operemo, odcedimo, narežemo na rezine in posujemo z žlico sladkorja. Počakamo, da spustijo sok in tudi tega prihranimo za kasneje. V drugi posodi zmešamo rumenjake, sladkor, kislo smetano, vanilijev sladkor in maskarpone. V tretji posodi stepemo beljake in jih nato previdno vmešamo v rumenjakovo kremo.
V jagodni sok namakamo baby piškote in z njimi obložimo posodo za tiramisu. Plasti piškotov naj sledi plast kreme in nekaj svežih jagod. Ponovimo tolikokrat, da zmanjka sestavin. Zadnja plast naj bo iz stepene sladke smetane in zadnje pesti narezanih svežih jagod. Naj vam tekne!