ココナッツキューブのレシピは決して古くなりません。しかし、今回はまったく異なるレシピです-焼かないココナッツキューブです。
Kokosove kocke so odlične, sočne in lepe na izgled. Kaj še čakate, hitro jih pripravite, da si boste lahko obliznili vse prste, ker bo tako dobro.
Kokosove kocke
食材
- 牛乳 500ml
- 60 gramov gustina
- ひとつまみの塩
- 3-5 žlic sladkorja
- バニラシュガー
- 5 žlic zdrobljenih keksov
- malo marmelade iz malin ali drugega sadja
- ココナッツ粉
手順
- V pol litra mleka dodamo gustin, tri žlice sladkorja, vaniljev sladkor in ščepec soli ter vse skupaj z metlico premešamo.
- Mešanico damo kuhati in obvezno mešamo (ni treba ves čas).
- Ko zmes začne vreti, zmanjšamo ogenj in mešamo približno pol minute, da se zmes zgosti.
- V nastalo kremo dodamo pet žlic mletih piškotov in dobro premešamo. Dodamo nekaj žličk marmelade (po okusu) in premešamo.
- Ožji pekač ali model obložimo s folijo za živila in vlijemo zmes ter jo razporedimo z žlico, da je dokaj enakomerna.
- Pokrijemo s prozorno folijo, pustimo deset minut na sobni temperaturi (ker je še toplo) in nato postavimo v hladilnik.
- Ko se strdi odstranimo folijo in jo narežemo na približno enake kocke, ki jih povaljamo v kokosovi moki.