オムレツは百通りの方法で調理できます。ジャガイモとハムのような香りがする一品をご紹介します。ハムとチーズを添えたポテトオムレツは、世界で最も人気のあるレシピの 1 つと考えられています。まだ知らない場合は、この間違いをすぐに修正してください。
Krompirjeva omleta s šunko in sirom je dobra tako hladna kot topla. Je precej nasitna, in če je ne boste zmogli pojesti cele, jo lahko imate naslednji dan za malico.
続きを読む: レシピ: 袋入りオムレツ - 1 つまたは複数の卵オムレツを同時に作る最も楽しい方法
Ta recept je navdušil že milijone po svetu in tudi vi omlete v prihodnosti ne boste več želeli pripravljati drugače.
Recept – krompirjeva omleta s šunko in sirom:
Sestavine – krompirjeva omleta s šunko in sirom:
- 500 g krompirje
- 小麦粉 150g
- 卵1個
- オリーブオイル
- 100 g rezin šunke
- 100 g topljivega sira (lahko je tudi dimljen)
- sol in poper (po okusu)
Postopek priprave krompirjeve omlete s šunko in sirom:
Krompir operemo, ga neolupljenega damo v večji lonec ter zalijemo s hladno vodo. Kuhan krompir odcedimo in toliko ohladimo, da ga lahko primemo v roko. Nato ga olupimo in damo skozi stiskalec. Primešamo jajce, moko, sol in poper. Pregnetemo, da dobimo gladko testo. Večjo ponev namastimo z olivnim oljem in vanjo položimo polovico mase, ki jo razporedimo po ponvi. Dodamo rezine šunke in sira (kombiniramo) in prekrijemo s preostankom krompirjeve mase. Omleta naj se na vsaki strani pri blagem ognju peče 15 do 20 minut. Pa dober tek!
Videorecept za krompirjevo omleto s šunko in sirom: