FBピクセル

レシピ:最高の自家製バーベキューソース(BBQソース)

暑い4月にはグリルシーズンも本格的に始まります。グリル料理は、BBQ ソースなしでテーブルに提供されると完成しません。後者はお店で購入する必要はありませんが、自宅で準備できます。きっとその方が美味しいと思います。ここでは最高の自家製BBQソースを紹介します。

私たちはあなたのために準備しました 5 receptov za najboljše domače omake za žar (BBQ-omake). Če boste upoštevali navodila, vam zagotavljamo, da boste pripravili omako, ob kateri si boste obliznili vse prste.

St. Louis Barbecue Sauce

原料

  • 2 skodelici kečapa
  • 水 1/2カップ
  • ⅓ skodelice jabolčnega kisa
  • ⅓ skodelice rjavega sladkorja
  • マスタード 大さじ2
  • žlica čebule v prahu
  • žlica česna v prahu
  • ½ čajne žličke mlete pekoče paprike
  • 塩 小さじ1/4

準備
Vse sestavine zmešajte v kozici in jo rahlo ogrevajte približno 20 minut, ob tem pa omako nekajkrat premešajte. Nato jo odstavite s štedilnika in počakate, da se ohladi. To vam bo vzelo dodatnih 30 minut. Lahko jo uporabite takoj ali pa jo shranite v hladilnik, kjer lahko ostane največ en teden. Omaka je najboljša dan po njeni pripravi. Priporočamo vam, da jo na svinjska rebra proti koncu pečenja s čopičem premažete 3- ali 4-krat ali pa jo servirate ob jedi.

Memphis Barbecue Sauce

原料

  • skodelica kečapa
  • リンゴ酢 1/2カップ
  • 水 1/2カップ
  • ¼ skodelice mlete čebule
  • 2 žlici mletega česna
  • バター 大さじ2
  • 2 žlici sladkornega sirupa
  • ブラウンシュガー 大さじ2
  • žlica gorčice
  • ½ žlice Worcestrske omake
  • ½ žlice mlete paprike
  • ½ žlice blagega čilija v prahu
  • 2 čajni žlički posušenega origana
  • 乾燥タイム小さじ1
  • 塩 小さじ1/2

準備
V kozici na srednje močnem ognju stopite maslo. Na hitro popražite čebulo, nato pa dodajte še česen. Mešanico segrevajte 20 sekund oziroma do trenutka, ko bo moč zavohati prijetno dišavo. Nato dodajte še ostale sestavine in pustite, da omaka približno 15 minut lahno vre, ob tem pa jo večkrat premešajte. Na vas je le še, da kozico odstavite z ognja in počakate 20 minut, da se omaka ohladi. Servirajte jo ogreto na sobno temperaturo ob robu krožnika. Primerna je za uporabo ob katerikoli vrsti mesa in zelenjave.

Slastne BBQ omake že čakajo na vas.
Slastne BBQ-omake že čakajo na vas.

Kansas City Barbecue Sauce

原料

  • 1 ¼ skodelice kečapa
  • skodelica vode
  • ⅓ skodelice jabolčnega kisa
  • ⅓ skodelice rjavega sladkorja
  • 2 žlici sladkornega sirupa
  • žlica čebule v prahu
  • žlica česna v prahu
  • žlica črnega popra
  • čajna žlička zelenine soli
  • čajna žlička pimenta
  • čajna žlička mlete pekoče paprike

準備
V kozici zmešajte vse sestavine in jih ogrevajte na srednje močnem ognju. Vsebino posode 5 minut konstantno mešajte, nato pa zmanjšajte ogenj. Kljub temu je še vedno treba občasno premešati omako. Posodo odstavite z ognja in počakajte 15 minut, da se ohladi. Preden omako ponudite gostom, jo še rahlo pogrejte. Z njo začinite rebra ali pa jo servirajte kar ob robu krožnika.

Texas BBQ Sauce

原料

  • skodelica kečapa
  • skodelica vode
  • リンゴ酢 1/2カップ
  • ¼ skodelice masla
  • ¼ skodelice mlete čebule
  • 3 narezani stroki zelene
  • 2 žlici Worcestrske omake
  • 2 žlici pekoče gorčice
  • 蜂蜜 スプーン2杯
  • 2 mleta stroka česna
  • goveja jušna kocka
  • čajna žlička mlete paprike
  • 2 čajni žlički čilija v prahu
  • コショウ

準備
V srednje veliki kozici stopite maslo. Najprej v posodo stresite le čebulo in zeleno, ogenj nastavite na srednje nizko temperaturo in kuhajte približno 5 minut. Česen v 20 sekundah rahlo popražite. Nato mešanici dodajte vodo in govejo jušno kocko. Ko se slednja raztopi, v kozico stresite še ostale sestavine. Vse skupaj na nizki temperaturi kuhajte približno 15 minut. Seveda ne smete pozabiti nekajkrat premešati vsebine posode. Omako odstranite z ognja in počakajte 15 minut, da se ohladi. Na koncu jo še obdelajte z električnim mešalnikom. Pred uporabo jo rahlo pogrejte.

Prava omaka za žar bo popestrila vaš piknik.
Prava omaka za žar bo popestrila vaš piknik.

Southern Barbecue Sauce

原料

  • 1 ½ skodelice kečapa
  • 6 žlic jabolčnega kisa
  • 水 1/2カップ
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • バター 大さじ2
  • 2 žlici Worcestrske omake
  • 砂糖 大さじ2
  • čajna žlička mlete paprike
  • čajna žlička mletega česna
  • ローリエの葉
  • ¼ čajne žličke omake tabasko
  • ¼ čajne žličke mlete pekoče paprike

準備
V kozici z rastlinskim oljem na hitro popražite česen. Dodajte vse ostale sestavine razen masla. Omako večkrat premešajte in jo na srednje nizki temperaturi kuhajte približno 10 minut. Nato jo odstavite z ognja in jo zmešajte z maslom. Ko se to stopi, pustite omako počivati 10 do 15 minut. Namažite jo na rebra ali dele piščanca, in sicer že pred zadnjimi 15 minutami pečenja. Seveda jo lahko servirate na krožniku, z njo pa je mogoče začiniti tudi natrgano svinjino.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。