Preverimo recept za najboljši novoletni punč iz jajčnega likerja, ki prijetno pogreje, ko je zunaj mrzlo.
それでも dišečega punča na naših prazničnih stojnicah načeloma ne strežejo, to še ne pomeni, da si ne moremo tudi doma privoščiti toplega napitka, ki je v prazničnem času ena izmed najbolj priljubljenih pijač naših severnih sosedov. Naj zadiši po vznemerljivi harmoniji cimeta, vanilije in sveže naribanega muškatnega oreščka…
続きを読む: ジェイミー・オリバーのレシピによるホットワイン
Sestavine (za 8 porcij):
- 牛乳 700ml
- スイートクリーム 240ml
- シナモンスティック 2本
- 1 strok vanilije (prerezan in izdolben)
- 1 žlička naribanega muškatnega oreščka
- 300 ml jajčnega likerja
- ラム酒 大さじ3
プロセス:
V posodi segrejemo mleko, cimetovi palčki, vanilijev strok, zrna in med. Mešamo do vretja, nato odstavimo. Odstranimo strok in palčki ter dodamo jajčni liker in rum. Stepemo smetano in jo dodamo mešanici. Novoletni punč iz jajčnega likerja prelijemo v praznične skodelice in okrasimo z muškatnim oreščkom.