最も簡単なカボチャのクリームスープは、お好みの新鮮なカボチャを使って作られ、風味豊かで、これから作る唯一のカボチャスープです。
Nekateri recepti bi morali biti preprosti, takšni, kot jih je namenila narava sama. In najpreprostejša kremna bučna juha to zagotovo je. Pripravljena bo 1, 2, 3, polna bo naravnega okusa, ena porcija juhe pa bo imela okoli 189 kalorij.
Najpreprostejša kremna bučna juha je klasična verzija, ki ima vse, kar rabi in ničesar preveč! Zdaj pa hitro po sestavine in veselo na delo.
原料
- 1/2 kg buče (katerakoli vrsta)
- 1 čebula, narezana
- ニンニク 2片
- 750 ml jušne osnove (zelenjavne ali piščančje)
- 水 250ml
- 塩とコショウ
- 125 do 185 ml smetane za kuhanje, lahko tudi mleka
準備
Bučo narežite na 3 cm debele rezine. Olupite jo oziroma ji odstranite kožo in počistite semena. Narežite na 4 cm koščke. Bučo, čebulo, česen, jušno osnovo in vodo združite v loncu in naj zavre (nepokrito). Nato zmanjšajte temperaturo in naj lahno vre, da se buča postane mehka (preverite z nožem), približno 10 minut. Odstranite s štedilnika in s pomočjo paličnega mešalnika zmiksajte v gladko zmes. Dodajte sol in poper, vmešajte smetano. Juho naložimo v sklede ali na krožnike, po želji pokapljamo z malce smetane, popra in peteršilja. Postrežemo s hrustljavimi koščki kruha. Pa dober tek!
K juhi lahko za več okusa dodate:
- curry (dodajamo v zadnji fazi, pri začimbah in smetani)
- ingver (1/2 žliče fino naribanega ingverja v kombinacji z 1/2 žlice olja ali masla najprej na hitro prepražimo, nato nadaljujemo z receptom )
- začimbno mešanico 1 (1/2 žličke kumine, 1/2 žličke koriandra in 1/2 žličke dimljene paprike)
- začimbno mešanico 2 (1 in 1/2 žličke mlete kurkume, koriandra in 1/4 žliče kajenskega popra)