定番の絶品ルラードとアイスクリームを組み合わせてみませんか?神聖なナポリ風アイスクリーム・ルラードの作り方は以下の通り。
レシピをご用意しました božansko neapeljsko sladoledno rulado, ki vas nikakor ne bo razočarala.
Sestavine za neapeljsko sladoledno rulado:
- 6 večjih jajc
- 砂糖 200g
- 油 大さじ2
- 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
- 60 g večnamenske moke
- 60 g kakava v prahu
- ベーキングパウダー 小さじ2
- 塩 小さじ1/4
- 475 g zmehčanega čokoladnega sladoleda
- 475 g zmehčanega jagodnega sladoleda
- 475 g zmehčanega vaniljevega sladoleda
- 350 g čokolade
- クリーム 480ml
Priprava neapeljske sladoledne rulade:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko in ga namažite. V večji skledi stepajte jajca, da postanejo penasta (približno 2 minuti). Dodajte sladkor, olje in vaniljo. Mešajte, da dobite homogeno maso. Dodajte moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol. Zmešajte z lopatico. Testo prelijte v pekač, pecite 12 minut oziroma toliko časa, dokler testo ni pečeno. Razgrnite kuhinjsko krpo in jo potresite s kakavom. Pripravljeno testo obrnite na kuhinjsko krpo, odstranite papir za peko in s pomočjo krpe testo zvijte v rulado. Postavite v hladilnik za 1 uro, da se ohladi. Ohlajeno testo odvijte in namažite s sladoledom, ki ga drugega poleg drugega enakomerno razporedite po testu – najprej čokoladni sladoled, nato jagodni in nato še vaniljev. Sladoled poravnajte in pazite, da ne premešate okusov. Testo zvijte v rulado, tokrat brez krpe. Postavite v zamrzovalnik vsaj za 3 ure ali čez noč.
Čokolado zdrobite v srednjo veliko skledo in prelijte z vročo smetano. Mešajte, da se čokolada stopi in da dobite gladek preliv. Rulado položite na mrežo in prelijte s čokoladnim prelivom. Postavite v zamrzovalnik za 30 minut. Pa dober tek.
Pripravo neapeljske sladoledne rulade si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku: