12月にはホットワインが定番ですが、寒い冬の夜にぴったりのフルーツの香りの飲み物「いとこ」パンチも人気が高まっています。柑橘類の季節を利用して、温かくお祝いの雰囲気を呼び起こす自家製オレンジパンチを用意してください。
Pripravite si aromatičen in omamno dišeč pomarančni punč! Veseli december と ホットワイン sta kot rit in srajca, zato marsikdo pozabi, da obstaja še ena アルコール飲料, ki ravno tako, če ne še bolj, prija na mrzle zimske popoldneve in večere – punč.
続きを読む: 最高のホットワインのレシピ
Domači pomarančni punč bo prijal po sprehodih, po aktivnostih na prostem, ob sproščenem pogovoru s prijatelji, v božičnem času in na zabavah. Poskrbel bo, da vam bo za veseli december še bolj lepo in toplo.
Recept za domači pomarančni punč:
Sestavine za domači pomarančni punč:
- 400 ml belega vina
- 8 pomaranč
- レモン 2個
- 80 g rjavega sladkorja
- 80 ml ruma
- 4 klinčki
Postopek priprave domačega pomarančnega punča:
Za začetek ožamemo pomaranče in limoni. Pomarančnemu in limoninemu soku dodamo dva decilitra vode in belo vino. Primešamo sladkor, rum in klinčke ter segrejemo, a ne kuhamo. Pustimo stati 30 minut, nato pa punč precedimo in ga pred serviranjem še enkrat segrejemo. Pa na zdravje!