メキシコのタコスが世界を征服中!肉、野菜、スパイスがたっぷり入ったシンプルだけどおいしいトルティーヤは、世界中で人気の料理です。
Mehiški tacosi se lahko pripravijo na več načinov, saj lahko izberete svoje najljubše sestavine za nadev in jih prilagodite svojemu okusu. Če želite poskusiti pripraviti svoje mehiške tacose, je tu enostaven in okusen recept, ki vam bo zagotovo všeč!
Koruzne tortilje so osnova teh tacosov in jih lahko kupite že pripravljene ali pa jih naredite sami. Za nadev lahko uporabite goveje, piščančje ali svinjsko meso.
Mehiški tacosi
食材
- 8 koruznih tortilj
- 500 g mesa (govejega, piščančjega ali svinjskega)
- 赤玉ねぎ 1個
- 赤ピーマン 1個
- ピーマン 1個
- ニンニク 2片
- オリーブオイル 大さじ2
- 1 žlica mletega kumina
- 1 žlica rdeče paprike
- 塩とコショウの味
- svež koriander
- ライム
- avokado, narezan na koščke
手順
- Segrejte oljčno olje v ponvi na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter pražite 2-3 minute, dokler se ne zmehčata.
- Dodajte meso, kumino, rdečo papriko, sol in poper ter pražite 8-10 minut, dokler meso ni dobro zapečeno.
- V drugi ponvi na srednji temperaturi segrejte malo oljčnega olja in dodajte narezano papriko. Pražite 3-4 minute, dokler se ne zmehča.
- Vzemite tortilje in jih segrejte na ognju ali v pečici.
- Na vsako tortiljo položite meso in papriko, nato pa okrasite s svežim koriandrom, limetinimi krhlji in avokadom.
Če želite videti, kako jih pripravljajo na ulicah Mehike, si lahko poglejte spodnji posnetek.